Aanslagplegers Mali waren op zoek naar personeel Air France

Geen categorienov 23 2015, 13:00
De terroristen die afgelopen vrijdag vrijdag een hotel in Mali bestormden hadden het gemunt op personeel van Air France. De terroristen dachten dat dit personeel een layover had in het hotel. Bij aankomst in het hotel wilden ze weten van de werknemers waar de Air France medewerkers waren.
Dat zegt het personeel van het Radisson Blu hotel in Bamako, aldus Elsevier.

Volgens hotelmedewerker Kasim Haidara vroegen de terroristenaan zijn collega Moussa Tiema-Konate op welke verdieping de bemanning van Air France zich bevond.

De medewerker stuurde de gewapende mannen opzettelijk naar de verkeerde verdieping.

De held moest deze onjuiste informatie met zijn leven bekopen. Toen de terroristen erachter kwamen dat hij gelogen had kwamen ze terug... waarna ze hem doodschoten. Gelukkig konden de terroristen de Air France-medewerkers daarna niet vinden. Zij ontsnapten dus met hun leven.
Helaas vonden de terroristen wel medewerkers van de Russische vliegtuigmaatschappij Volga-Dnepr. Zes Russen werden vermoord.
Personeel van Turkish Airlines en Air France wisten wel te ontkomen.
Het zijn bijzonder moeilijke tijden om Frans te zijn. Eerst was er de aanval in Parijs, en nu weten we dus dat de terroristen van Mali het óók op Fransen hadden voorzien. Godzijdank wist het Air France-personeel te ontkomen, maar dat maakt het niet minder zorgwekkend en beangstigend voor mensen met de Franse nationaliteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten