Aantal mensen in bijstand fors toegenomen

Geen categoriefeb 28 2014, 15:14
Heel Nederland raakt aan de bedelstaf.
Toen Mark Rutte in 2012 campagne voerde beloofde hij de Nederlandse kiezer dat hij alles in zijn macht zou doen om de economie een flinke boost te geven. Ja, ja, de belastingen zouden worden verlaagd, consumenten en bedrijven zouden meer overhouden, en de economie zou er in weinig tot geen tijd bovenop komen. 
Nederland zou vooruitgang boeken. Echt waar.
Na zijn verkiezingsoverwinning gooide hij die beloftes onmiddellijk in de prullenbak. Er moesten immers zaken worden gedaan met de PvdA als hij minister-president wilde blijven. En ja, dat wilde hij ten koste van alles. De economie incluis.

Het aantal mensen in de bijstand is het afgelopen jaar met 33.000 gestegen. Dat is de grootste stijging sinds 2009. Eind december ontvingen in totaal 413.000 mensen bijstand. Dit blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging is ook aanzienlijk groter dan in 2011 en 2012, toen het aantal bijstandsgerechtigden achtereenvolgens met 11.000 en 13.000 omhoog ging.

Het beste nieuws? De groei in bijstandsontvangers eldt voor alle leeftijdsgroepen. Iedereen wordt dus gepakt, niemand wordt met rust gelaten. Wel worden 27-45 jarigen extra hard gepakt. Onder deze leeftijdsgroep nam het aantal bijstandsontvangers toe met 11 procent. Dit met dank aan de belastingverhogingen van het kabinet waardoor het ervoor gezorgd heeft dat steeds meer mensen werkloos worden én dat werklozen uiteindelijk in de bijstand terecht komen omdat ze geen nieuwe baan kunnen vinden.
Ook zijn er 7,5 procent meer jonge bijstandsontvangers bijgekomen (tot 27 jaar) en 7 procent meer ouderen (45+).
Het ergste hiervan is niet eens het feit dat steeds meer mensen aan de bijstand zitten, maar dat ze er toe worden veroordeeld door de staat. Die maakt er namelijk zo'n enorme puinhoop van dat de mogelijkheden van goed bedoelende burgers, met de juiste intenties, nogal beperkt worden. Het ene moment hebben ze een baan, het andere niet meer. Niet omdat 'de baas' niet tevreden met ze is, maar omdat de regering de economie in recordtijd om zeep helpt.
Want herverdeling van de welvaart.
Al die mensen die in de bijstand zijn beland door het wanbeleid van het nachtmerriekabinet Rutte II moeten Rutte en co. maar even laten weten wat ze van hen vinden. Hoe dat te doen? Boos bellen, boze brieven en emails sturen, en door bij de komende verkiezingen niet meer op VVD en/of PvdA te stemmen. Simpel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten