ABN AMRO in verlegenheid vanwege brandbrief managers

Geen categorienov 19 2018, 9:00
Het loopt niet helemaal lekker bij de ABN AMRO. De bank, in 2007 nog van de beurs gehaald vanwege financiële malaise, krijgt felle kritiek in een brandbrief van haar eigen management! De managers zijn niet tevreden over de koers van topman Kees van Dijkhuizen. Al in september werd de eerste brief door de managers verstuurd en nu volgt een tweede: "Onze bank zit zo vast dat gewone processen niet werken"
In de brief stellen de managers dat topman Dijkhuizen niet openstaat voor een gesprek over de koers van de organisatie. Ondertussen heeft de topman laten weten dat hij graag met de managers in gesprek was gegaan en dat hij teleurgesteld is vanwege het feit dat ze deze brief stuurden. Ook de ondernemingsraad, medezeggenschap voor het personeel, is 'ontstemd' vanwege de brief van de managers. De brief in kwestie dateert uit september 2018, maar eerder dit jaar schreef dezelfde groep ook een andere (anonieme) brief.
Volgens de eerdere brief zou het de bank aan strategie en visie ontbreken, waardoor het concern vatbaar is voor vijandige overnames. In de eerste brief moest onder meer president-commissaris Olga Zoutendijk het ontgelden. Ze zou een angstcultuur hebben gecreëerd binnen het management. De eerdere anonieme brief nam topman Dijkhuizen ook op de korrel. De topman reageerde vervolgens op de brief waarin hij zijn begrip uit: "Ik begrijp dat alle veranderingen in relatief korte tijd de nodige reuring en onzekerheid hebben veroorzaakt."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten