Aboutaleb verzet zich tegen ongebreidelde asielinstroom, landelijke PvdA zegt: "meer!"

Geen categoriejun 03 2017, 17:00
In het vandaag gepubliceerde interview met de Rotterdamse burgervader Ahmed Aboutaleb in het AD en het Parool pleit hij voor een 'andere visie' op het Vluchtelingenverdrag.
Aboutaleb is goed bezig, dat mag gezegd worden. Deze morgen schreven we bij DDS nog over uitspraken van de burgemeester van PvdA-huize in het kader van de formatie. Hij vindt namelijk dat het maar eens afgelopen moet zijn met het uitsluiten van de PVV. Onderaan het artikel van vanochtend staat dat Aboutaleb sommige dingen net iets scherper ziet dan zijn collega's in Den Haag.
En warempel, daar doet de burgervader vandaag nóg een stevige uitspraak! Deze keer in een gecombineerd interview met het AD en het Parool. Aboutaleb pleit in dit interview voor een grondige herziening van het Vluchtelingenverdrag van 1951. Hierin zegt hij heel scherp:

"Solidariteit betekent niet: nog meer ongecontroleerde migratie. Daar is het draagvlak te beperkt voor''

Dat heeft hij goed gezien. Echte solidariteit bestaat natuurlijk niet uit het binnenhalen van veel te veel mensen uit andere werelddelen. Welke vluchteling zit er nu op te wachten om terecht te komen in een samenleving waar het niet goed meer gaat, juist, door een teveel aan vluchtelingen? Daarbij is het Vluchtelingenverdrag van oorsprong ook helemaal niet bedoeld om op deze manier ingezet te worden. Ook dat verwoordt Aboutaleb heel snedig:

"Het Vluchtelingenverdrag is ooit gemaakt voor die ene politiek vluchteling uit Moskou die naar Zweden wil vluchten. Nu laten we dat verdrag fungeren als een doorgeefluik voor miljoenen mensen. Daar is het niet voor bedoeld.''

De uitspraak van Aboutaleb over het Vluchtelingenverdrag kan helaas niet rekenen op steun vanuit de landelijke partijtop. Die laat bij monde van Attje Kuiken, kamerlid voor de PvdA fractie in de Tweede Kamer, aan de Telegraaf weten dat de PvdA helemaal niet voor wijziging van het Verdrag is:

De Tweede Kamerfractie van de PvdA is er niet voor dat het vluchtelingenverdrag wordt aangepast. Dat laat Kamerlid Attje Kuiken weten nadat de Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb het verdrag zaterdag ’een doorgeefluik voor miljoenen mensen’ heeft genoemd. Wel beaamt ze dat ’solidariteit’ alleen mogelijk is „als er ook duidelijke grenzen gesteld worden.” Zo pleit Kuiken ervoor dat er naast meer geld voor ontwikkelingssamenwerking, een „verstandig Europees en Nederlands vluchtelingenbeleid” gevoerd wordt. „Wij denken dat dat kan zonder het verdrag aan te passen.”

Dus de PvdA denkt dat het migrantenprobleem prima kan worden ingedamd met het Verdrag dat dit probleem mogelijk maakt in de hand. Bijzonder! Paul Hekkens, cultureel antropoloog, schreef in 2015 een zeer duidelijk artikel over het verouderde Vluchtelingenverdrag van 1951. Hierin legt hij perfect uit waarom het Verdrag uit 1951 nu absoluut niet meer werkt. Ik zou mevrouw Kuiken willen adviseren dit artikel te lezen alvorens zulke oliedomme uitspraken te doen. En Aboutaleb? Die laat vandaag zien dat hij zijn huiswerk beter doet dan de hele PvdA-kliek in Den Haag bij elkaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten