Absurd: 'Criminelen krijgen van de overheid gewoon een uitkering.'

Absurd: 'Criminelen krijgen van de overheid gewoon een uitkering.'

Wat is Nederland toch een goedwillend en lief landje. Pietluttig waar het moet, openhartig waar het mag. Nederland schijnt zelfs gewoon uitkeringen uit te betalen aan criminelen. Criminelen die niemand meer kan vinden, maar waar het UWV wel geld naar over kan maken. Dat slaat natuurlijk nergens op, maar het gebeurt wel bij tientallen criminelen.

Het kabinet probeert al sinds 2011 een einde te maken aan deze situatie. Maar het lukt nog niet om de geldkraan helemaal dicht te draaien. Dat komt omdat het maanden kan duren voordat een uitkering wordt stopgezet. Ook lukt het voortvluchtige veroordeelden regelmatig om hun uitkering via de rechter terug te eisen.

RTL Nieuws rept van dertien achterhaalde zaken waarin rechters een sociale dienst of UWV terugfluiten en beslissen dat de uitkering moet worden doorbetaald en de ingehouden uitkering moet worden teruggeven.

Je vraagt je als normale burger wel af hoe het toch kan dat dit soort dingen niet binnen een dag opgelost kunnen worden. Als je even te laat bent met het betalen van je belasting of het invullen van je belastingaangifte dan zijn ze er als de kippen bij, maar als het om dit soort problemen gaat, dan duurt het jaren. Het is onrechtvaardig en het gaat om geld dat eerst van burgers is afgepakt, om daarna dus als gift aan criminelen gegeven te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties