Activiste Anne Fleur Dekker pakt links aan: 'Bijna sektarisch, toen ik uit mijn linkse bubbel stapte raakte ik bijna mijn hele vriendenkring kwijt

Geen categoriejul 22 2018, 21:00
"Het persoonlijke is politiek."
Hoewel we haar nog niet eens zo heel lang geleden met grote regelmaat hard aanpakten blijkt Anne Fleur Dekker tegenwoordig toch wel degelijk een heel normaal mens te zijn. Ze heeft gebroken met linkse extremisten en spreekt zich zelfs met enige regelmaat tegen hen uit (natuurlijk spreekt het niet in haar voordeel dat ze een relatie heeft met oud-DDS redacteur Paul van der Bas, maar ja, smaak he? Daar valt nu eenmaal niet over te twisten).
Onlangs kwam Anne Fleur langs bij Dit Is De Dag. Daar herhaalde ze haar kritiek op haar voormalige fellow travelers nog maar eens. "Toen ik uit mijn linkse bubbel stapte," zegt ze, "raakte ik bijna mijn hele vriendenkring kwijt. Op de linkerkant van het spectrum wordt op bijna sektarische manier niet getolereerd dat je met andere mensen spreekt."
https://twitter.com/DitisdeDag/status/1020378774045511680
Natuurlijk zegt haar geschoktheid het één en ander over haar naïviteit. Links roept al jaren dat 'het persoonlijke politiek is.' Dat bedoelen ze letterlijk. Maar dat is niet alles. Ze geloven ook het omgekeerde, namelijk dat het politieke persoonlijk is. Het gevolg is dat echte diehard linkse activisten niemand kunnen tolereren die het niet met hen eens is. Een ieder die er andere denkbeelden op nahoudt is 'de vijand.' Ja, zelfs als die persoon in 60 procent of 70 procent van de gevallen wél dezelfde mening heeft als de ANTIFA-beweging.
Daarom is het dus helemaal niet schokkend dat haar radicaal-linkse vrienden haar de rug hebben toegekeerd. Ze kúnnen niet anders. Wat deze trieste figuren betreft is zij nu de vijand, en dan ook nog eens een bijzonder gevaarlijke vijand omdat ze de beweging van inside out kent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten