Actualiteiten - Koningin bemoeide zich met de missie in Afghanistan

Geen categoriejan 14 2011, 17:45
Volgens het NRC Handelsblad bemoeide koningin Beatrix zich actief met de Nederlandse missie in Afghanistan. Dit zou blijken uit een diplomatieke kabel in handen van Wikileaks. "Het zal moeilijk zijn”, maar het moet, zou Beatrix gezegd hebben tegen ambassadeur Levin.
De Rijksvoorlichtingdienst heeft gereageerd op het bericht: "De inhoud van dit bericht komt voor rekening van de opsteller ervan. Wij gaan nooit in op wat tijdens vertrouwelijke gesprekken al dan niet aan de orde is geweest. Dit geldt ook voor de door de ambassadeur gegeven interpretatie van de uitspraken van Hare Majesteit de Koningin. Los hiervan kan worden opgemerkt dat het toenmalige regeringsbeleid uitging van voortgaande betrokkenheid van Nederland bij Afghanistan, onder andere vanwege langjarige toezeggingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking."
Premier Mark Rutte laat weten dat de koningin "altijd binnen de lijnen van het regeringsbeleid" opereert en dat er dus niets aan de hand is.
In een tweet liet PVV-leider Geert Wilders eerder vandaag weten hier anders over te denken:

Majesteit moet zich niet bemoeien met wel of geen missie in Afghanistan. Als het waar is dat ze dat wel gedaan heeft dan is dat ongepast.

Meer hierover bij Nieuwsuur vanavond, rond de klok van tien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten