Advocaat van Asia Bibi is in Nederland, op de vlucht voor gewelddadige extremisten

Advocaat van Asia Bibi is in Nederland, op de vlucht voor gewelddadige extremisten

Maar niet omdat het in Nederland zo'n vrijhaven is voor vrije denkers. Helaas.

Het gebeurt niet zo vaak tegenwoordig, maar zo heel af en toe is er een heel goede reden om trots te zijn op ons land. Zo ook vandaag. De Telegraaf bericht namelijk dat de advocaat van Asia Bibi -- de christelijke Pakistaanse vrouw die gevangenzat wegens 'blasfemie' tegen de Islam -- gevlucht is naar Nederland.

Nou ja, dat is niet helemaal correct. Saiful Malook is op dit moment namelijk weliswaar in ons land, maar alleen om te spreken op een conferentie. Daarna is hij van plan om door te reizen naar Parijs om uiteindelijk in Londen te eindigen, waar hij een nieuw leven voor zichzelf hoopt op te bouwen. Heel gek is dat niet -- er is immers een historische relatie tussen Pakistan en het Verenigd Koninkrijk -- maar ergens is het wel degelijk jammer dat Nederland blijkbaar niet meer gezien wordt als een écht veilig land.

Malook is gevlucht omdat fundamentalistische moslims hem met de dood bedreigen. Sinds de uitspraak van het Pakistaanse Hooggerechtshof, dat Asia Bibi niet-schuldig bevond, zijn er in Pakistaan grootschalige en gewelddadige protesten uitgebroken. Extremisten eisen dat Bibi alsnog aan de hoogste boom wordt opgehangen -- niet omdat ze 'schuldig' is, natuurlijk, want dat is ze vrijwel zeker niet, maar omdat ze de euvele moed heeft christen te zijn. Wat dit soort types betreft is dat genoeg. Haar advocaat moet hetzelfde lot ondergaan, vinden zij, omdat hij haar verdedigt, hoewel hij zelf moslim is.

Hier beelden van de gewelddadige demonstraties van deze extremisten:

Het moet maar eens hardop gezegd worden: Pakistan is één van de meest extremistische landen ter wereld. De Taliban heeft het daar nog niet helemaal voor het zeggen, maar extremisten bepalen wel degelijk tot op grote hoogte wat er gebeurt -- in ieder geval met betrekking tot zaken waar zij veel om geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties