AEX sluit lager

Geen categoriemrt 09 2011, 20:15
De AEX sloot vandaag 0,04% lager dan de eindkoers van gisteren. Dit komt, natuurlijk, voor een deel door de onrust in het Midden-Oosten.
Maar dat is niet alles. Ook Portugals problemen spelen een rol. Het FD legt uit:

Het land betaalt nu 7,68% voor 10-jaars leningen en als het verschil met de Duitsers boven de 450 basispunten uitkomt, moeten houders van die schulden bijstorten en dat kan problemen veroorzaken. "Belangrijk om in de gaten te houden. Net als Ierland, dat nu een nieuwe premier heeft, maar nog steeds wel dezelfde problemen heeft als voor de verkiezingen", aldus Smit.

Het is eigenlijk ongelooflijk waar we tegen op moeten boksen met zijn allen, de regering incluis. Een daling van 0,04% valt dan alleszins mee.
Voor zo ver het goede nieuws: analysten verwachten dat de AEX morgen verder daalt. Daarnaast zijn de problemen van landen zoals Portugal redelijk systematisch. Daar sluiten we over het algemeen onze ogen voor, maar dat houdt niet in dat het probleem verdwijnt. Het tegendeel is zelfs waar. En wat het Midden-Oosten betreft: daar lijkt het alleen maar onrustiger te worden. Al Jazeera heeft het er al over dat het binnenkort ook flink mis zal gaan in Saoedi-Arabië. Tja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten