Afgang: Theresa May 'smeekte' Jean-Claude Juncker om hulp

Afgang: Theresa May 'smeekte' Jean-Claude Juncker om hulp

Dat beweert Juncker zelf, tenminste.

Volgens Duitse media smeekte Theresa May Jean-Claude Juncker onlangs tijdens een privé Brexit diner om hulp. Volgens Juncker leek het wel alsof ze gemarteld werd door haar critici en had ze enorme, zwarte ringen onder haar ogen. Het zal niemand verbazen dat deze informatie vervolgens opgepakt werd door Britse kranten die hier natuurlijk van smullen. En terecht.

The Daily Telegraph voegt hier aan toe dat Martin Selmayr, Juncker's Chief-of-Staff, het verhaal over Junckers gesprek met May gelekt heeft. Heel verrassend is dat natuurlijk niet, aangezien Brussel zichzelf maar wat graag wil neerzetten als sterk en het Verenigd Koninkrijk juist als zwak.

Want ja, dat beeld wordt behoorlijk effectief geschetst. Zo wordt May onder meer "moedeloos" genoemd en zou ze Juncker letterlijk gesmeekt hebben om hulp.

In het bijzonder persoonlijke verhaal wordt gesteld dat May "gestrest" en "moedeloos" was. Vervolgens zou Juncker gezegd hebben tegen Europese collega's dat de Britse premier eruit ziet als iemand die niet slaapt, en als een vrouw die ooit heel veel lachte, maar tegenwoordig vooral woedeuitbarstingen moet onderdrukken.

Natuurlijk ontkent Selmayr dat hij er iets mee te maken heeft, maar dat valt te verwachten.

Opvallend is daarbij dat hij dus niet ontkent dat May zwak, moedeloos, en oververmoeid overkwam. Dat zegt eigenlijk alles.

Tijd dus voor de Tories om May te vervangen met iemand die krachtiger overkomt. May kan haar positie duidelijk niet aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties