Afro-Amerikaan loopt elke dag twee uur naar werk. Als deze agent hem stopt verandert alles

Geen categoriesep 23 2016, 20:00
Een zwarte Amerikaan en een agent hebben een aanvaring. Dat kan maar op één manier eindigen, toch?
Jourdan Duncan, een heel normale jongen uit California die elke dag naar zijn werk gaat. Zijn reis naar werk was echter niet zo normaal, doordat hij geen enkel vervoer had en dan maar moest lopen. Klein probleem: het kost meer dan twee uur om naar zijn werk te lopen, en twee uur om weer naar huis te gaan. Maar daar liet deze jongen zich niet door afschrikken.
En zo liep hij dit stuk, dag in dag uit. Jourdan heeft het dan misschien niet breed, maar als het aan hem ligt zal dat ooit veranderen, als hij genoeg geld heeft gespaard. Hij had best een lift kunnen vragen aan collega's, maar dat wilde hij hen niet aan doen. Kijk, dat is nog eens een werkethiek waar je u tegen zegt!
Daar kwam echter een abrupt eind aan toen de jongen op een dag staande gehouden werd door een agent, die het niet was ontgaan dat dezelfde persoon elke dag vier uur lang door de stad liep. Jourdan vreesde het ergste toen de agent hem benaderde, want door alle "Black Lives Matter"-propaganda hebben veel Afro-Amerikanen onterecht een zeer negatief imago van de politie gekregen. Al snel kwam hij er echter achter dat er niets klopt van het beeld dat agenten alleen maar op zoek zijn naar zwarten om hen als schietschijf te gebruiken. De agent legde uit dat hij de urenlange wandeltocht heel bijzonder vond, en bood aan om hem - met de auto - naar huis te brengen.
Onderweg leerde de agent al snel dat Jourdan een harde werker is die nooit zal buigen voor excuses als "er is geen werk in de buurt". Tijdens het gesprek zag ook de jongen in dat agenten echt niet de vijand zijn, en uitte hij zelfs de wens om zelf ook ooit bij de politie aan de slag te gaan.
Het bleef echter niet bij deze lift naar huis. De behulpzame agent besprak het voorval met zijn collega's, en iedereen was het eens dat ze een fiets voor de wandelaar moesten kopen, zodat hij tenminste niet meer zoveel tijd kwijt is aan zijn woon-werkverkeer. Ook gaan ze proberen het voor elkaar te krijgen dat hij de opleiding tot agent kan volgen, maar of dat ook gaat lukken is nog even afwachten.
Jourdan was in ieder geval dankbaar, en kwam zelfs tot een nieuw inzicht: "Misschien zijn toch niet alle agenten slecht", aldus de jongen. Nog niet heel positief, maar ooit zal hij er wel komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten