Afshin Ellian: Hamas houdt van de dood

Geen categorieaug 02 2014, 18:59
Hoe meer kinderen sterven, hoe blijer Hamas.
Afshin Ellian heeft weer eens een fantastische column afgeleverd voor Elsevier waarin hij Hamas keihard aanpakt, en uitlegt wat de tactieken van die terroristische organisatie zijn om de pr-oorlog met Israël te winnen.
We schrijven in dat opzicht vaak dat het ze niet uitmaakt hoeveel kinderen en andere onschuldige burgers om het leven komen, als zij maar weer een zielig verhaal kunnen ophangen. Eigenlijk klopt dat niet helemaal: het maakt ze namelijk wel degelijk uit hoeveel kinderen overlijden. Het motto is daarbij, hoe meer hoe beter.
Ellian:

Hamas maakt kindsoldaten van de Palestijnse kinderen. De oorlog van Hamas draait om de media: hoe meer burgers, vooral kinderen, om het leven komen, hoe blijer de Hamas-leiders zijn. Helaas doet de internationale gemeenschap onbewust mee met deze waanzinnige oorlogsmethode van Hamas. Wat moeten ze anders?

Nou, het is vrij gemakkelijk om die vraag te beantwoorden, ook al lijken Westerse politici en media er wat moeite mee te hebben:

Nou, het kan wel degelijk anders. De Verenigde Naties moeten zich niet alleen richten op de Israëlische optredens, maar ook die van Hamas. Eigenlijk moet Hamas worden geboycot vanwege de inzet van burgers en vooral kinderen in de oorlog. Daarnaast moet de VN niet alleen de beschietingen op de VN-school onderzoeken, maar ook hoe en met welk geld Hamas raketten heeft aangeschaft en tunnels laat bouwen.

Heel veel mensen in het Westen nemen het automatisch op voor Hamas omdat ze vreselijke televisiebeelden en foto's zien van dode Palestijnse kinderen, die om het leven zijn gekomen door Israëlische bombardementen. Wat ze niet beseffen is dat Hamas dat soort aanvallen bewust uitlokt. De Palestijnse terroristische organisatie schiet bewust raketten af op Israel vanuit moskeeën, scholen, ziekenhuizen en gewone woningen. Vervolgens hopen de extremisten dat Israël het vuur snel beantwoord, waarbij dan behoorlijk wat onschuldige burgers om het leven komen.
Als Westerling kun je het je bijna niet voorstellen dat Hamas-leden werkelijk zo in elkaar zitten, dat ze werkelijk hun eigen kinderen willen opofferen om een pr-coup te plegen. Toch is het echt zo. Mensen worden namelijk gedreven door hun ideeën en opvattingen over wat juist en prijzenswaardig is. In het geval van Hamas geldt dat hun ideeën zo verschillen van de onze, dat ze er werkelijk geen enkel probleem mee hebben om honderden of zelfs duizenden burgers om te laten komen. Zij geloven namelijk dat die mensen dan 'martelaren' zijn die een mooi tweede leven te wachten staat in het hiernamaals. Daar komt bij dat ze in eerste instantie niet worden gedreven door broederliefde, maar door haat. En haat is alles-vernietigend.
De meeste Nederlanders kunnen zich nauwelijks verplaatsen in de schoenen van Hamas-terroristen. Toch zullen ze dat moeten doen om zich een goed beeld te kunnen vormen van het Palestijns-Israëlische probleem. Ze kunnen hier een begin mee maken door het Handvest van Hamas te lezen. Dit document staat vol haat voor joden en maakt duidelijk wat de ideologie - en dus de waarden! - zijn van die terroristische organisatie. De conclusie die je daar wel uit moet trekken is dat ze nu eenmaal heel anders denken dan wij. Wij zouden onze kinderen nooit opofferen voor een radicaal politiek en religieus doel, zij wel. Met graagte zelfs. Het meest verbluffende daaraan is dat ze daar geen eens een geheim van maken. Ze zeggen openlijk en eerlijk wat ze willen bereiken en hoe. Je kunt niet evenwichtig commentaar geven op de huidige crisis in het Midden-Oosten als je dat niet begrijpt... of niet wilt zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten