Al 116 doden in Houla

Geen categoriemei 28 2012, 11:00
Massamoord.
De troepen van Bashar al-Assad blijven huishouden in het plaatsje Houla. Volgens de Verenigde Naties zijn daar nu al 116 mensen omgekomen, in slechts enkele dagen tijd:

Volgens VN-waarnemers, die gisteren in Houla de toedracht van het drama onderzochten, zijn artilleriebeschietingen de oorzaak van het bloedbad. Ze troffen er lege patroonhulzen van tanks aan. De VN-waarnemers ter plekke bevestigden het dodenaantal. De Syrische regering beschuldigt ‘gewapende terreurgroepen’, een term die Damascus vaak gebruikt als het spreekt over de oppositie, van het bloedvergieten. Voor zover bekend beschikken de rebellen niet over tanks.

Assad is bezig met een moordpartij die we de afgelopen jaren - decennia misschien zelfs, ik denk al terug aan de oorlog in Joegoslavië - niet hebben gezien. Een ieder die ook maar een beetje verdacht is - al ware het maar omdat hij of zij in een 'verdacht dorp' woont - wordt koelbloedig aan gort geschoten.
En de VN? Die staat er met de handen in de haren naar te kijken. Ja, men zeurt en klaagt steen en been, maar niets of niemand staat Assad werkelijk in de weg om grote schoonmaak te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten