Al Qaeda eist aanslag op

Geen categoriemei 22 2012, 7:59
Bloedbad in Jemen
Tragisch nieuws uit Sanaa:
Terreurnetwerk al-Qaeda heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bloedige zelfmoordaanslag in de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Door de bomexplosie vielen zeker 96 doden en ongeveer 300 gewonden.
De aanslag vormt een antwoord op een offensief door regeringstroepen tegen bolwerken van de terreurbeweging in het zuidelijke deel van het land. Hij werd zoals gebruikelijk gevolgd door een verklaring vol pompeuze retoriek ("het begin van een heilige oorlog", u kent dat wel - veel oorlog, weinig heilig).
Het is misschien verleidelijk dit bloedbad te zien als het zoveelste bewijs dat de Arabische revolutiegolf niet heeft gebracht wat ervan verwacht werd. Maar Jemen is een geval op zichzelf. Het land verkeert al bijna twintig jaar in een staat van quasi-burgeroorlog, met periodieke geweldsuitbarstingen gevolgd door ongemakkelijke wapenstilstanden. De aanslag past wat dat betreft in een droevigstemmend patroon van vergeldingsacties over en weer. Over de staat van de Arabische Lente zegt het weinig tot niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten