Al Qaeda zit nu ook in India

Geen categoriesep 04 2014, 9:32
Oh nee.
De Amerikanen zijn er dan wel in geslaagd om Osama bin Laden uit te schakelen, maar voor de rest heeft president Obama één grote puinhoop gemaakt van de strijd tegen moslimextremisme. Kijk bijvoorbeeld naar Al Qaeda: die organisatie is groter, sterker en machtiger dan ooit.

Al-Qaida heeft zijn activiteiten uitgebreid naar India. Dat heeft de leider van het terreurnetwerk, de Egyptenaar Ayman al-Zawahri, vandaag in een 55 minuten durende videoboodschap meegedeeld. De terreurgroep heeft jaren aan de uitbreiding gewerkt, aldus Al-Zawahri. De nieuwe beweging 'is de vrucht van een gezegende onderneming van meer dan twee jaar om de moedjahedien op het Indische subcontinent te verenigen in één geheel'. De groep zal zich bezighouden met de 'jihad tegen zijn vijanden'.

De timing van deze videoboodschap is natuurlijk veelzeggend: Al-Zawahiri wil ook aandacht krijgen. Hoewel dat een beetje sneu overkomt 'verdient' hij dat ook nog. Zoals gezegd is AQ machtiger dan het was onder OBL's leiderschap. We moeten daar rekening mee houden. Het gaat niet alleen om ISIS maar om een heel scala aan terreurbewegingen.

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten