Alle 129 doden van ISIS-aanslagen Parijs zijn bekend

Geen categorienov 18 2015, 15:00
Drie Nederlanders raakten gewond, twee van hen liggen nog in het ziekenhuis.
De Franse ministerraad heeft vandaag bekendgemaakt dat alle 129 dodelijke slachtoffers van de gruwelijke ISIS-aanslagen in Parijs inmiddels zijn geïdentificeerd. De nabestaanden kunnen het stoffelijk overschot van hun geliefden zien in het forensisch instituut in Parijs. De meeste van de doden vielen bij de massale schietpartij in het Bataclantheater, waar terroristen van ISIS in het wildeweg het vuur openden op onschuldige concertgangers.
In totaal vielen bij de aanslagen ook nog eens 415 gewonden. Sommigen van hen zijn lichtgewond en zijn na medische behandelingen inmiddels weer thuis, maar zeker veertig van hen zijn in kritieke toestand. Het wordt dan ook gevreesd dat het dodental nog verder zal stijgen. Ook van de slachtoffers die niet in levensgevaar verkeren, liggen er nog veel in het ziekenhuis. De terroristische kogels van ISIS hebben immers niemand ontzien. Veel slachtoffers zullen de rest van hun leven invalide zijn, en therapie nodig hebben – zowel geestelijk als lichamelijk. Ook de mensen die in het Bataclantheater aanwezig waren maar niet gewond zijn geraakt, zullen psychische hulp nodig hebben om het vreselijke trauma te kunnen verwerken.
De slachtoffers hadden in totaal 19 nationaliteiten, en ook drie Nederlanders zijn gewond geraakt, twee mannen en een vrouw. Één van hen is inmiddels weer in Nederland, maar twee Nederlanders liggen nog steeds in het ziekenhuis in Frankrijk. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gemeld dat het – naar omstandigheden – goed met ze gaat, maar naar verwachting blijven ze voorlopig nog in het ziekenhuis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten