Alle betrokkenen zijn het erover eens: NRC publiceerde fake news over Pieter Omtzigt

Geen categorienov 19 2017, 17:00
De poging was bedoeld om Omtzigt te beschadigen. Nu blijkt dat NRC Handelsblad vooral de eigen reputatie door het slijk heeft gehaald.
NRC Handelsblad is één van die mainstream-kranten die niet kunnen ophouden over zogenaamd 'fake news.' Daarmee bedoelt de krant: nieuws dat gebracht wordt op een manier waar de linkse krant het niet mee eens is. Ben je rechts, dan ben je wat NRC Handelsblad betreft automatisch nepnieuws. Omdat rechtse meningen blijkbaar per definitie nep zijn. Ofzo.
Helaas voor de krant van, voor en door wegkijkend Nederland blijkt de NRC nu zélf te gloreren in het produceren van Fake News. Zoals GeenStijl gisteren al uitlegde in een buitengewoon goed onderzocht stuk is er helemaal niets overeind blijven staan van NRC's beschuldigingen aan het adres van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Want een week na de contextloze karaktermoord op het enige echte oppositie-Kamerlid van Nederland is er van het artikel helemaal niets overeind gebleven. Zelfs dat gewraakte SMS'je van Omtzigt eigenlijk niet, blijkt uit context die debat-rorganisator Marieke de Hoon en moderator Hella Hueck gaven. En dat allemaal omdat Wilmer "Ik ben absoluut geen MH17-deskundige" Heck de context niet snapt of wil snappen, en liever het Rode Gevaar opklopt. NRC (niet in de zaal) beweert iets wat zonder uitzondering door alle aanwezigen die zich uitspreken wordt weersproken. Voor de liefhebbers van feiten, belangrijke details en context hebben we alles nog eens op een rij gezet na de breek. Als NRC niet rectificeert en de Ombudsman zwijgt, moeten wij het maar doen.

Hella Hueck leidde het debat. Zij is voor publicatie van het gewraakte artikel gecontacteerd door de NRC, maar haar reactie is niet opgenomen in het artikel. De reden moge duidelijk zijn: Hueck kon zich niet vinden in het beeld dat de fopkrant probeerde te schetsen.
Ook organisator Marieke de Hoon vond het artikel in de NRC volstrekt belachelijk. Zij schrijft op Twitter:

Dat dit opruiend gedrag was of zelfs in opdracht van de Russen, is voor mij gezien de context wel een heel merkwaardige spin van de situatie hoe ik het heb beleefd.

Datzelfde gold voor mede-organisator Erik Denters. Zij lieten de NRC dat weten, maar de nepnieuwskrant besloot om hun onwelgevallige mening maar niet af te drukken.
https://twitter.com/mariekedehoon/status/931542258515574784
Kortom, het NRC Handelsblad heeft nepnieuws gepubliceerd -- en volhard daar nog in ook.
Vraagje aan minister Ollongren, die erg happig is om zogenaamde 'nepnieuws-sites' aan te pakken: wanneer komt de NRC aan bod?
https://twitter.com/bpschut/status/932222631268495360
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten