Alleen GroenLinks blijft over op anti-racisme manifestatie, Thierry Baudet: ''Jesse, maak een keuze!''

Geen categoriejan 30 2018, 16:00
Na de PvdA heeft ook de fundamenteel activistische partij, de SP, aangegeven niet mee te doen aan de anti-racisme manifestatie van Bij1 en andere Antifa demonstranten. Hierdoor blijft GroenLinks over als enige linkse establishment partij die ook deelneemt aan het 'protest' tegen Forum voor Democratie en de PVV.

De jaarlijkse demonstratie had dit jaar 'Geen racisten in de raad' als motto en richtte specifiek de pijlen op PVV en Forum voor Democratie. Daardoor krijgt de manifestatie dit jaar volgens de PvdA te veel de sfeer van 'een actie specifiek gericht tegen politieke partijen als Forum voor Democratie. We zien de spanning oplopen, en daarom hebben we deze weloverwogen beslissing genomen.' Ook de SP sluit zich daar bij aan.

Om eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht. Deze twee partijen die afstand doen, in zekere zin, van de manifestatie en met de goede redenen ook. Zeker in Amsterdam, waar het allemaal nog roder is dan in de rest van het land, Nijmegen daarbij uitgezonderd natuurlijk.
Alle ogen zijn dan ook op GroenLinks gericht, want de dynamische trio van GroenLinks, PvdA, en de SP treden sinds een tijd gezamenlijk op. De vraag is of dat nu ook weer het geval is. Het is moeilijk om als redelijke linkse partij nog mee te willen doen aan deze wanvertoning, als twee van je directe linkse partners vanwege goede redenen daarmee gestopt zijn.
Thierry Baudet doet daar een schepje bovenop. Na de halve mishandeling van een kandidaat van Forum voor Democratie dit weekend, volgt Baudet, Jesse Klaver op de hielen. Klaver moet duidelijk zijn en een keuze maken, want alleen op die manier kunnen we politiek geweld stoppen.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/958323064600752131
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten