Als baby's werden deze twee tweelingen uit elkaar gehaald. Jaren later staat hun leven op zijn kop

Geen categorieaug 04 2015, 19:20
Een ongelooflijke hereniging.
Het is de angst van iedere nieuwe moeder: Je baby wordt per ongeluk verwisseld met een andere baby in het ziekenhuis. Dat is wat er gebeurde met Carlos, Jorge, William en Wilber. Alleen is hun verhaal wel heel bijzonder, er is namelijk sprake van een dubbele verwisseling. Op de foto is duidelijk te zien dat het gaat om twee ééneiige tweelingen: Jorge en William zijn als twee druppels water, en ook Carlos en Wilber lijken sprekend op elkaar.
Screen Shot 2015-08-04 at 18.37.59
Maar door een fout van het ziekenhuis waar de broers werden geboren, werden de baby's met elkaar verwisseld. Carlos groeide op met Jorge, en William met Wilber. Het resultaat: Beide 'tweelingen' dachten dat ze twee-eiig waren, terwijl ze eigenlijk afkomstig waren uit twee eeneiige tweelingen. Ze hadden geen enkel idee van elkaars bestaan. Aangezien Carlos en Jorge opgroeiden in de Colombiaanse hoofdstad Bogota, terwijl William en Wilber in het noorden van het land woonden, waren ze elkaar ook nog nooit toevallig tegen het lijf gelopen.
Maar onlangs, jaren later, kwamen de vier tot een schokkende ontdekking. Een vriend had Jorge zien lopen in de stad en sprak hem aan... Maar het bleek dat hij Jorges eeneiige tweelingbroer had ontmoet. Snel wilde de tweelingen elkaar ontmoeten, en die ontmoeting werd gefilmd:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/2-sets-of-identical-twins-switched-at-birth-reunite-360p.mp4"][/video]
De broers vinden het vreemd om opeens een nieuwe tweelingbroer te hebben. Ook is het natuurlijk raar dat de 'broers' die samen zijn opgegroeid, eigenlijk geen biologische verwantschap met elkaar hebben. Toch zijn de beide tweelingen blij dat ze de waarheid eindelijk hebben achterhaald, en ze hopen snel een goede band met elkaar op te bouwen.
Maar het wordt nog mooier: de ontdekking opent ook deuren voor wetenschappelijk onderzoek: De twee tweelingen zouden bijvoorbeeld antwoord kunnen geven op de vraag welke aspecten van iemands persoonlijkheid biologisch zijn bepaald, en welke meer met opvoeding te maken hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten