Topsporter wil een asielhond adopteren, maar zijn uiteindelijk keuze is een hele verrassing

Topsporter wil een asielhond adopteren, maar zijn uiteindelijk keuze is een hele verrassing

Deze speler kwam aan bij het asiel met een wel erg apart verzoek.

Ben je wel eens in een dierenasiel geweest? Vaak is het geweldig om daar eens rond te lopen, als je op zoek bent naar een nieuw huisdier. Het is een pure win-winsituatie als je tot adoptie overgaat: jij krijgt er een huisdier bij, en het dier krijgt eindelijk een liefdevolle baas. Je zou denken dat elke hond of kat zo uiteindelijk wel een baasje vindt, want hoeveel mensen dromen er niet van hun huis met zo'n viervoeter te mogen delen?

Helaas werkt het niet altijd zo. De kans dat een hond (of kat, of vogel, of hamster..) geadopteerd wordt, krimpt met het voorbijgaan van de jaren. Dat kun je mensen ook moeilijk kwaad nemen, want wie wil nou niet het liefste die schattige puppy die nog jaren meegaat, hebben? Logisch, maar het leidt er vaak wel toe dat de dieren die in hun jonge jaren niet meegenomen worden, of pas later bij het asiel aankomen, nooit meer de liefde van een baasje zullen kennen.

Toch denkt niet iedereen zo. American Football-speler Ronnie Stanley had namelijk een wel erg bijzonder verzoek toen hij bij het asiel aankwam: hij wilde de lelijkste, oudste hond met de minste kans op adoptie hebben.

Het personeel van de opvang in kwestie was natuurlijk geschokt, maar ze hadden wel drie honden die daaraan voldeden. Uiteindelijk is Winter de gelukkige geworden, en mocht zij mee met de sporter. Dat had ze dan ook meer dan verdiend na wat ze allemaal meegemaakt had, vergis je niet. Men had haar aangetroffen in een verwaarloosd appartement, waar ze zonder water en voedsel had moeten overleven. Ook was duidelijk te zien dat ze veel te veel puppies op de wereld gezet had, wat haar ook ernstig verzwakt had. Gelukkig heeft ze haar dierenbeul van een baasje kunnen inruilen voor Ronnie. En zeg nou zelf: is er een hond die het meer dan Winter verdiend had om eens goed in de watten gelegd te worden?

[caption id="attachment_140550" align="aligncenter" width="842"]Winter met haar nieuwe baasje Ronnie en zijn vriendin. Foto: BARCS Animal Shelter / Facebook Winter met haar nieuwe baasje Ronnie en zijn vriendin. Foto: BARCS Animal Shelter / Facebook[/caption]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
honden adoptie NFL

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties