Als je nieuwe schoenen koopt vind je deze zakjes. Nadat je dit gelezen hebt, gooi je ze nooit meer meteen weg!

Als je nieuwe schoenen koopt vind je deze zakjes. Nadat je dit gelezen hebt, gooi je ze nooit meer meteen weg!

De meeste mensen geloven dat je deze zakjes zo snel mogelijk moet weggooien omdat ze giftig zijn. De waarheid is echter anders!

Het overkomt menigeen bij het kopen van nieuwe schoenen: eenmaal thuis aangekomen ben je dolblij met je nieuwe stappers, maar bij het eerste keer aantrekken merk je dat er nog iets in je gloednieuwe schoenen zit. Kleine zakjes met piepkleine balletjes erin. Dit dus:

silica-gelDe meeste mensen gooien ze direct weg, want algemeen wordt aangenomen dat deze balletjes enorm giftig zijn. Nou, nee dus. Dat zijn ze niet. Toegegeven: je moet ze ook niet proberen op te eten, maar de zakjes met silica-balletjes uit je fonkelnieuwe schoenen zijn desalniettemin een bijzonder nuttige uitvinding, waarmee je een hoop dingen kan doen. Gooi ze dus niet weg, maar doe er het volgende mee:

Red je telefoon van een gewisse verdrinkingsdood

Heb je je telefoon per ongeluk in de sloot, de badkuip of de wc laten vallen? Geen nood! Vul een pot met de silica-zakjes en de balletjes zullen in een mum van tijd al het water absorberen dat je mobiel heeft opgenomen bij het te water gaan. Even wachten, en dan kan je weer bellen!

Stop ze tussen de handdoeken

Handdoeken die je een paar keer gebruikt heb kan je weer als nieuw laten ruiken door tussen de lappen te leggen. Ook zullen de handdoeken zo geen vocht van de buitenwereld opnemen, waardoor ze extra 'vers' ruiken als jij er één pakt

Red je make-up

Een paar silica-zakjes in je make-uptas kunnen wonderen doen voor je schoonheidspoeders. Ze voorkomen dat het gaat klonteren en dat je een deel dus moet weggooien. Handig!

Blijf je scheermessen langer gebruiken

Scheermessen in een vochtige omgeving zoals de badkamer of zelfs in de douche zelf is eigenlijk killing voor de levensduur van deze metalen onthaarders. Wat je zou moeten doen is ze bewaren in een pot met silica-zakjes. De mesjes gaan op die manier maanden langer mee!

Stop ze in je sporttas

Het eigenlijk doel van de silica-zakjes is om nieuwe schoenen te beschermen en te zorgen dat ze niet vochtig worden. Waarom niet hetzelfde doen met je sportschoenen? Daarnaast helpen de silica-zakjes met het verdrijven van de zweetlucht én doden ze bacteriën.

Houd je foto's langer goed

Helaas vergaan foto's langzaam maar zeker. Ze worden gelig, en daarna verdwijnt wat eropstaat helemaal. Of niet, natuurlijk. Een paar silica-zakjes in de dozen met je foto's.... en ze gaan zo veel langer mee.

Een hoop tips dus. Bewaar de zakjes vanaf nu dus goed als je nieuw schoeisel aanschaft. En ken jij mensen die vaak nieuwe schoenen kopen of één van bovenstaande trucs nodig moeten gaan toepassen? Voel je dus niet bezwaard ze daar op attent te maken!

Lees meer over:
schoenen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties