Als je ooit deze lijnen op je nagels ziet, moet je meteen contact opnemen met het ziekenhuis

Geen categorieokt 17 2015, 9:07
Zo'n zwarte lijn over de nagel van een vinger ziet er misschien geestig of zelfs cool uit, maar laat je niet bedotten: dit kan levensgevaarlijk zijn.
Toen er een donkere lijn op de nagel van Julie verscheen, sloeg ze niet meteen alarm:

"Er was een bruine lijn op mijn vingernagel gedurende wellicht een aantal jaar. Het begon als een vage lijn, maar het werd uiteindelijk breder en in het midden werd het bijzonder zwart."

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/Doctors-Warn-Of-Potentiall-Deadly-Form-Of-Nail-Cancer.mp4"][/video]
Vanaf dat moment werd de lijn op haar vinger haar ergste nachtmerrie. Een nagelexpert legt uit precies hoe dodelijk de gevreesede zwarte lijn is:

"Mensen ontwikkelen soms een vorm van huidkanker en denken dat het een wond is, en realiseren zich niet eens dat ze naar een huidarts moeten,"

Aldus dokter Dana Stern. Maar dat nagelkanker zeer dodelijk kan zijn, dat kunnen de kinderen van reggae-legende Bob Marley je vertellen: de beroemde muzikant stierf aan de vreselijke ziekte in zijn nagels.
Blijf dus vooral heel alert op. Julie was er uiteindelijk nog op tijd bij, en de nagel kon verwijderd worden voordat de kanker zich uitspreidde. Maar als je er niet snel bij bent, dan kan je een zelfde lot als Bob Marley waarschijnlijk tegemoet zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten