Als jonge volwassene was hij eenzaam en hongerig. Nu, als restauranteigenaar, doet hij iets voor mensen die ook zo leven

Als jonge volwassene was hij eenzaam en hongerig. Nu, als restauranteigenaar, doet hij iets voor mensen die ook zo leven

Toen hij een jonge volwassene was, was hij altijd hongerig, eenzaam en alleen. Nu hij een eigen restaurant heeft in het Amerikaanse Michigan heeft hij besloten om iets terug te doen voor lotgenoten.

De afgelopen tien jaar heeft George Dimopoulos mensen die alleen en eenzaam zijn een gratis maaltijd gegeven op Thanksgiving - het bekende Amerikaanse feest dat dit jaar zal plaatsvinden op 26 november.

Voor veel mensen is Thanksgiving dé dag bij uitstek om samen met vrienden of familieleden te vieren. Helaas geldt dat niet voor iedereen: er zijn mensen op de wereld die helemaal niemand hebben, en die er helemaal alleen voor staan.

Ooit was George zelf zo'n man. Nu hij een goed lopend restaurant heeft doet hij iedere Thanksgiving iets voor mensen die in de situatie zaten waar hij jaren geleden in zat: hij verwelkomt ze als goede vrienden in zijn restaurant en geeft ze een gratis maaltijd. Bestaande uit kalkoen, natuurlijk.

Hoewel George dit al tien jaar doet is zijn vrijgevigheid dit keer viraal gegaan. Dit dankzij enkele lokale gebruikers van sociale media die een foto online zetten met daarop de uitnodiging:

thanksgiving

ABC News pakte het verhaal vervolgens op en sprak met George. Die legde uit dat hij niet controleert of er mensen bij zitten die misbruik maken van zijn aanbod; hij gaat uit van het goede in de mens en wil iedereen die eenzaam is een hart onder de riem steken. Als dit betekent dat er één of twee mensen zijn die onterecht gebruik maken van zijn aanbieding, het zij zo. Het gaat erom dat hij mensen wil helpen.

De reden? Jaren geleden was George zelf eenzaam en hongerig. Op 12-jarige leeftijd vertrok hij uit zijn dorp en verhuisde hij in zijn eentje naar Athene. Daar aangekomen had hij niets. Het gevolg: hij moest vreemden regelmatig om hulp - zoals eten - vragen, en had verder niemand. Op 23-jarige leeftijd vertrok George vervolgens naar de Verenigde Staten, waar hij weer helemaal op zichzelf was aangewezen.

Daar aangekomen veranderde zijn leven echter: hij opende een restaurant met Grieks eten... en opende vervolgens nog wat meer eetgelegenheden. Daardoor doet hij het tegenwoordig in financieel opzicht geweldig.

Toch is hij zijn persoonlijke geschiedenis niet vergeten en wil hij mensen helpen die nog altijd in barre omstandigheden leven. In zakelijk opzicht kost hem dat bakken met geld, maar dat maakt hem niets uit. "Compassie is belangrijker dan winst," zegt hij daarover.

"Ik word er ontzettend blij van," gaat George verder, "en het helpt een beetje." En daar gaat het om. Zéker op Thanksgiving.

Uit de tienduizenden likes die de foto's van zijn restaurant hebben gegenereerd blijkt dat andere mensen het daar volledig mee eens zijn. En zo krijgt George na 10 jaar lang zijn gemeenschap geholpen te hebben dan eindelijk de aandacht en dank die hij verdient.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties