Amerikaanse homobar aangevallen door terrorist Omar Mateen: 50 doden

Geen categoriejun 12 2016, 16:10
Afgelopen nacht opende een man het vuur op bezoekers van een homobar in Orlando, Florida. Volgens Amerikaanse media kwamen daar zo'n 20 onschuldige mensen bij om. Tientallen anderen raakten (ernstig) gewond.
Hoewel de politie niet meteen wilde concluderen dat het om terrorisme ging, werd al snel duidelijk dat dit wel zo was. Nu zegt de politie dat zelf ook: het zou om 'homegrown terrorism' gaan, oftewel binnenlands terrorisme. De schutter is ook bekend: het is de 29-jarige Omar Mateen.
https://twitter.com/Stewartmoore/status/741946822252462080
De massamoordenaar werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Hij wilde dus als zogenaamde 'martelaar' sterven.
Dat lijkt mij tenminste duidelijk. De Washington Post denkt daar echter een beetje anders over. Want stel je voor dat dit nou de ene keer is dat het niet om een radicale moslim gaat:

Police have not identified a possible motive, and details about Mateen’s background were scarce on Sunday morning. His family is from Afghanistan, while Mateen is believed to have been born in the United States.

De familie van de terrorist komt uit Afghanistan, hij had zich 'goed voorbereid' (aldus de autoriteiten), het doelwit was een homoclub, de dader had de aanslag van tevoren helemaal gepland, had een islamitische naam, en -- oh ja -- de politie geeft zelf toe dat het een terroristische daad was.
Goh, wat zou het motief toch geweest kunnen zijn zeg? Iemand die een gokje wil wagen? Nou?
UPDATE
Waar we oorspronkelijk berichtten dat er 20 mensen gedood waren is het dodental helaas veel hoger. Volgens Amerikaanse media zijn er minstens 50 mensen omgekomen. 53 anderen zouden gewond zijn geraakt. Absoluut verschrikkelijk.
Ondertussen geven de Amerikaanse autoriteiten toe dat het om een "terreurdaad" gaat en dat Mateen bij de FBI bekend stond als een fundamentalistische moslim die sympathiseerde met ISIS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten