Amerikaanse homobar aangevallen door terrorist Omar Mateen: 50 doden

Amerikaanse homobar aangevallen door terrorist Omar Mateen: 50 doden

Afgelopen nacht opende een man het vuur op bezoekers van een homobar in Orlando, Florida. Volgens Amerikaanse media kwamen daar zo'n 20 onschuldige mensen bij om. Tientallen anderen raakten (ernstig) gewond.

Hoewel de politie niet meteen wilde concluderen dat het om terrorisme ging, werd al snel duidelijk dat dit wel zo was. Nu zegt de politie dat zelf ook: het zou om 'homegrown terrorism' gaan, oftewel binnenlands terrorisme. De schutter is ook bekend: het is de 29-jarige Omar Mateen.

De massamoordenaar werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Hij wilde dus als zogenaamde 'martelaar' sterven.

Dat lijkt mij tenminste duidelijk. De Washington Post denkt daar echter een beetje anders over. Want stel je voor dat dit nou de ene keer is dat het niet om een radicale moslim gaat:

Police have not identified a possible motive, and details about Mateen’s background were scarce on Sunday morning. His family is from Afghanistan, while Mateen is believed to have been born in the United States.

De familie van de terrorist komt uit Afghanistan, hij had zich 'goed voorbereid' (aldus de autoriteiten), het doelwit was een homoclub, de dader had de aanslag van tevoren helemaal gepland, had een islamitische naam, en -- oh ja -- de politie geeft zelf toe dat het een terroristische daad was.

Goh, wat zou het motief toch geweest kunnen zijn zeg? Iemand die een gokje wil wagen? Nou?

UPDATE

Waar we oorspronkelijk berichtten dat er 20 mensen gedood waren is het dodental helaas veel hoger. Volgens Amerikaanse media zijn er minstens 50 mensen omgekomen. 53 anderen zouden gewond zijn geraakt. Absoluut verschrikkelijk.

Ondertussen geven de Amerikaanse autoriteiten toe dat het om een "terreurdaad" gaat en dat Mateen bij de FBI bekend stond als een fundamentalistische moslim die sympathiseerde met ISIS.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties