Amnesty International strooit met nog meer idioterie: 'Boerkaverbod voorkomt dat vrouwen hun volle potentie behalen'

Amnesty International strooit met nog meer idioterie: 'Boerkaverbod  voorkomt dat vrouwen hun volle potentie behalen'

Michael Vaudreuil en zijn vrouw. © Screenshot CBS

Net als je denkt dat het niet gekker kon doet Amnesty International er nog een schep bovenop. Er kwamen - eindelijk - geluiden vanuit de linkerzijde om het boerkaverbod te steunen. Immers als weldenkend mens ziet iedereen toch dat een boerka/nikab ondermijnend is voor de positie van vrouwen? In andere delen van de wereld proberen vrouwen, met gevaar voor eigen leven, de hoofdbedekking af te gooien en hier heb je mensen die vrouwen liever massaal aan gezichtsbedekking willen onderwerpen.

Al een week is er op de sociale media veel kritiek te zien op de houding van Amnesty International in deze kwestie. In plaats van dat de organisatie zich bezig houdt met het gelijk trekken van de positie tussen mannen en vrouwen of meerderheden en minderheden in landen zijn ze bezig om wat extra deugpunten te krijgen.

Zojuist verscheen er een Tweet van de Amerikaanse tak van de organisatie die echt het toppunt is van idioterie.

Het staat er echt. Amnesty heeft de bijzondere redeneer wijze kunnen maken dat het verbieden van religieuze kledij - of preciezer gezegd: de boerka en nikab - voorkomt dat vrouwen hun volledige potentie behalen. Alleen met het stoppen van het boerkaverbod zorgen we ervoor dat er een einde komt aan armoede. Klinkt leuk, maar zo zit het niet in elkaar....

Harmful dress codes that forbid religious clothing in public spaces prevent women from reaching their full potentials. Human rights violations like the Netherlands’s burqa ban in schools must be stopped to end poverty.

De vraag die men kan stellen is of jonge meiden die een boerka of nikab dragen überhaupt wel naar school gaan of thuisscholing krijgen. Als ze naar school gaan dan is er een grote kans dat ze naar een islamitische school gaan en niet naar een openbare school. Het lijkt me dat islamitische scholen wel een oogje dicht zullen doen voor de dames die een boerka of nikab dragen.

Deze Tweet en het artikel dat Amnesty deelde is totaal ongefundeerd. Juist vrouwen met deze strenge religieuze achtergronden beginnen met een enorme achterstand in onze samenleving - als ze überhaupt al de kans krijgen van hun ouders/man om deel te nemen aan onze maatschappij. Enkele jaren geleden verschenen er al diverse nieuwsitems over vrouwen die nooit het daglicht zagen. Dit probleem is in de tussentijd niet opgelost. Het is dus uitermate dom van Amnesty om mee te gaan in deze hetze tegen het boerkaverbod. Vooral als ze met zulke kul argumenten blijven komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties