Amsterdam anno 2019! BIJ1-gevolg scheldt Joodse man uit voor "kanker-zionist", weigeren hem hand te geven

Geen categoriefeb 12 2019, 13:00
De Dam in Amsterdam begint één van de meest jodenhatende plekken van heel Nederland te worden. Op deze plek - waar ook het Nationaal Monument voor de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog staat - vonden antisemieten het dit weekend nodig om Joden uit te schelden voor "kankerzionisten" en hen botweg te beledigen. Sasha Jacobs vertelt wat hem dit weekend overkwam.
Als gewone en geïnteresseerde voorbijganger werd ik - broer van 'de man met de Israëlische vlag' - direct gezien als 'kanker-zionist' en werd ik onmiddellijk omsingeld. De weg werd mij versperd door ca. 20-30 schreeuwende, spugende en bedreigende anti-Israël activisten, die hun plek op het grote plein opeisten en mij er weg wilden hebben.
Ik kreeg naast termen als 'moordenaar', 'rot-Jood' en 'je hebt bloed aan je handen' ook BIJ1-fractie- en gemeenteraadslid Jazie Veldhuyzen tegenover mij. Deze man, die koketteert met een Joodse voorouder ...'dús heb ik niets tegen Joden' (sic)- verwierf zijn zetel o.a. met de tekst:

"Ik wil mij binnen BIJ1 o.a. actief inzetten en hard maken, als adviseur bij klachten rond Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet, waarbij iedereen in Nederland gelijk behandeld dient te worden. Discriminatie vanwege geloof, overtuiging, politieke mening, ras, geslacht of welke grond dan ook, is niet toegestaan en daar zal ik voor waken…."

Hij voegde zich bij de haat-groep, herkende mij van mijn inspreek-momenten bij de Raad en toonde geen enkel leiderschap. Integendeel; hij lachte mij publiekelijk mee uit en weigerde mijn uitgestoken hand als teken van vrede en respect. Naderhand verklaart hij daarover in een tweet: "Ik geef geen hand aan zionisten, die er op uit zijn om te provoceren en die maandelijks komen inspreken bij de gemeente om het demonstratierecht van anderen te beperken."
Vervolgens proclameerde hij in luide en opruiende bewoordingen hoe een verderfelijk persoon ik wel was. Los van de onjuistheid van deze reactie (ik strijd namelijk louter tegen het antisemitische karakter van deze demonstraties, niet tegen het politieke sentiment ervan), heeft Jazie blijkbaar niet veel op met de democratie, als het hem onwelgevallig wordt. Wat doet hij dan eigenlijk bij de gemeente als volksvertegenwoordiger? Doen deze beelden ons ook niet erg denken aan 80 jaar geleden? De Davidster op mijn jas ontbreekt alleen nog....
[video width="636" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/02/Geen-@Politie_Adam-aanwezig-bij-onze-demo-terwijl-zionisten-overduidelijk-staan-te-provoceren.-Vorige-week-was-politie-met-10-man-sterk-aanwezig-en-we.mp4"][/video]
Dit is Amsterdam anno 2019!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten