Amsterdam: geen harde aanpak van illegale migranten en radicalisering, wél toeristje pesten

Amsterdam: geen harde aanpak van illegale migranten en radicalisering, wél toeristje pesten

Gisteren werden de wethouders van Amsterdam geïnstalleerd en werden zij opengesteld voor kritiek vanuit de gemeenteraad. Al snel kwam naar voren uit het beleid van dit College, dat de focus komt te liggen op het pesten van toeristen en voornamelijk Britse toeristen. Ik vind het helemaal prima dat toeristen eindelijk eens goed aangepakt worden, maar het is natuurlijk belachelijk dat er geen stevig en goed beleid wordt gevoerd tegen radicalisering, maar wel tegen toeristen.

"In de campagne laten we een duidelijke tweedeling zien", legt Nico Mulder van Amsterdam Marketing uit in het NOS Radio 1 Journaal. "Aan de ene kant zeggen we: geniet van de vrijheid die onze stad te bieden heeft, aan de andere kant geven we een boete als je je niet aan de regels houdt. Iedereen is welkom, zolang je maar respect hebt."

Zo krijg je een boete van 140 euro voor geluidsoverlast of vervuiling en een boete van 95 euro voor openbaar dronkenschap.

Applaus, stoer hoor. Amsterdam gaat nu écht de grenzen aangeven. Fijn dat toeristen nu echt weten waar ze aan toe zijn. Natuurlijk, toeristen zijn natuurlijk veel erger dan de radicalisering van moslims in sommige buurten. De veiligheid van Amsterdam is natuurlijk meer in gevaar door een aantal lallende Britten dan het gevaar van moslimextremisme.

Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk zijn toeristen in Amsterdam strontvervelend, maar het verbaasd mij gewoon dat ze dit probleem dan wel hard aanpakken en 225.000 euro voor neerleggen, maar er geen degelijk beleid tegen radicalisering kan worden opgezet. Schandalig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties