Amsterdams raadslid Yesilgoz maakt gehakt van de Marokkanen-deal in Ede

Geen categoriemei 08 2016, 8:00
Om een groep rellende jeugdige Marokkanen in Ede stil te krijgen, heeft de burgemeester van die plaats het geprobeerd met de inzet van de Marokkaanse consul. Iemand die dit onverteerbaar vindt, is het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgoz. Zij schreef een open brief.
Inmiddels is de anders zo rustige Gelderse plaats Ede veranderd in een waar slagveld. Vrijwel iedere nacht breken daar nu onlusten uit, omdat de plaatselijke Marokkaanse jeugd kennelijk niets beters te doen heeft. Minstens zo erg als die rellen, is wel het feit dat de burgemeester Cees van der Knaap de volledige overgave getekend heeft. Van der Knaap is namelijk van mening dat Nederlanders deze troep niet meer kunnen opruimen, en schakelde daarom de Marokkaanse consul in. Daarmee dus implicerend dat wij de boel niet meer in de hand hebben.
Iemand die daar razend van wordt, is het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgoz. Zij schreef een furieuze open brief naar Van der Knaap:

"Dus dacht u: ik ben er klaar mee ook, ik trek die Mocro's niet meer, ik schakel lekker de Marokkaanse consul in. Hij zal vast wel wat gezag hebben bij zijn 'landgenoten'. Daar waar wij ons met z'n allen zorgen maken over de lange arm van Ankara en de slechte integratie van bepaalde groepen, levert u zomaar Edenaren uit aan de Marokkaanse koning. Schokkend en fout op zoveel niveaus. Tweede Kamerlid Malik Azmani noemde deze actie terecht 'een brevet van onvermogen'."

Yesilgoz beticht Van der Knaap van enorme desinteresse. Volgens de Amsterdamse heeft de eerste burger meer aandacht voor de Giro d'Italia die door zijn gemeente rijdt, dan voor de problemen van zijn eigen inwoners. De man krijgt er dan ook ongenadig van langs in de open brief:

"U denkt nu vast, lekker makkelijk zo'n stukje tikken, maar ik heb gewoon een hartstikke moeilijke baan, met allemaal gedoe enzo, wat had ik dan moeten doen? Nou, ik ben blij dat u het vraagt! Respect afdwingen, consequent handelen, handhaven, opkomen voor je burgers, hulpverleners en pers is ook niet voor iedereen weggelegd."

Moet er dan toch externe expertise worden ingewonnen, zo betoogt Yesilgoz tot slot, dan is een telefoontje naar Amsterdam of Rotterdam voldoende. Die twee steden hebben ervaring met het neerslaan van rellen... zónder dat daarbij een buitenlandse regering hoeft te worden betrokken. Maar kennelijk heeft CDA'er Cees van der Knaap liever een Marokkaanse overheidsbediende dan een Nederlandse aanpak.
Zo. Die zit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten