Anja Meulenbelt woedend op 'abject' en pro-Israëlisch DDS

Geen categorienov 09 2014, 9:00
De voormalig SP-senator is woest dat DDS een spreker heeft overgehaald weg te blijven bij een anti-Israël-herdenking.
Afgelopen donderdag verscheen op deze site van de hand van voormalig VVD-senator Tom Struick van Bemmelen een artikel over een schokkende herdenking van de Kristallnacht. Arjan Plaisir, de scriba van de PKN, - en daarmee de hooggeplaatste protestant-christen in Nederland - was namelijk van plan als gastspreker te fungeren op een Kristallnachtherdenking met een antisemitisch randje:

Op 9 november herdenkt de Joodse gemeenschap in Nederland de Kristallnacht, dit jaar met als spreker onder andere Lodewijk Asscher, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Om zo de start van massale vernietiging van de Europese Joden tussen 1938 en 1945 te herdenken, maar ook om te laten zien dat er anno 2014 nog steeds een springlevende Joodse gemeenschap is. In Nederland, maar ook in vele andere landen op de wereld, waaronder Duitsland en natuurlijk Israël.

Gek genoeg vinden een aantal extreem-linkse en een aantal islamitische organisaties het elk jaar nodig om een alternatieve Kristallnacht-herdenking te organiseren. Tot deze organisaties behoren de Internationale Socialisten, een radicaal-linkse organisatie die Israël het liefst van de aardbodem ziet verdwijnen. Deze organisatie en ook de deelnemende islamitische organisaties hebben niets met Joden. Zo willen zij dat Israël, waar de helft van de Joden in de wereld woont, geboycot wordt. Bij eerdere herdenkingen klonk geregeld een anti-Israëlisch geluid.

Aldus twee alineas uit een artikel van de voorzitter van Likoed Nederland op DDS. Hiermee is er kennelijk nogal wat in beweging gezet, want naar aanleiding van dit schrijven en de commotie die ontstond binnen zowel de protestant-christelijke als de joodse gemeenschap heeft Arjan Plaisir zijn deelname aan de antisemitische Kristallnachtherdenking opgeschort.
Voor professionele Israëlbashers zoals Anja Meulenbelt is dat natuurlijk een hard gelag. Woedend schreef de voormalige senator dan ook als volgt op haar eigen blogje:

De stap van Plaisier, die wat mij betreft getuigt van een schokkend gebrek aan ruggengraat, gaat gepaard aan wat publicitair geweld van “officiële” Joodse organisaties. Geweld dat, om het netjes te zeggen, de waarheid geen recht doet. Wie een echt supervunzig stukje wil lezen moet het geschrijf van Likoed Nederland op de abjecte site De Dagelijkse Standaard lezen.

Ik snap heel goed dat Meulenbelt boos is; de aanwezigheid van Plaisir gaf de anti-Israëlherdenking een sausje van legitimiteit die ze nu niet meer kan claimen. Nu staan er alleen nog maar usual suspects van de socialistische en islamistische lobby's tegen Israël op de sprekerslijst. De enige die deze zieltogende vertoning nog een zweem van neutraliteit gaf, is zojuist vertrokken.
Overigens is het lollig dat Meulenbelt DDS abject noemt, en het artikel in kwestie vunzig. Uiteraard werpt DDS de beschuldigingen van zich; het artikel op onze nette site, waar antisemitisme en racisme altijd leidt tot een permaban, is een kalme uiteenzetting van de geschiedenis van de alternatieve Kristallnachtherdenking. Daar is niks vunzigs aan, laat staan 'supervunzigs.'
Maar behalve dat is Meulenbelt zelf ook bepaald niet vies van een portie strontbloggen. Zo heeft ze eens betoogd dat het Israëlische legerorkest niet in Nederland mocht optreden, maar zich voor het Internationaal Strafhof diende te verantwoorden. En het vaststaande feit dat Hamas vrouwen en kinderen gebruikt als levend schild? Een mythe!
Kortom, een hoop geschreew maar weinig wol van de voormalig SP-senator. Maar goed, aan het einde van het liedje kijken we enigszins geamuseerd naar de woede en onmacht van de oud-politica. Want haar sneue herdenking is zojuist een beetje minder legitiem geworden. En de echte een beetje meer legitiem. Het is het resultaat dat telt, en dat resultaat is ons zeer gunstig gezind.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten