Annabel Nanninga gaat baanbrekend werk verrichten bij Jalta

Geen categoriesep 24 2014, 13:59
Haar motto: 'Journalism is what other people don't want you to publish.'
De aanstaande adjunct-hoofdredacteur van het nieuwe online magazine legt vandaag in een video uit wat ze van plan is, hoe ze haar rol ziet, en wat ze voor elkaar zal proberen te krijgen. Kort gezegd komt het erop neer dat ze baanbrekend journalistiek wil gaan doen. Natuurlijk deed ze dat ook vaak al bij GeenStijl, maar het verschil is dat ze nu meer tijd krijgt om haar artikelen te schrijven en dus dieper op de materie kan ingaan.
Daarbij zal ze het niet schromen om verhalen online te zetten over mensen die daar niet bepaald blij mee zijn. Niet zo gek aangezien haar visie van de journalistiek nogal rebels (en erg mooi!) is: journalism is what other people don't want you to publish. Bij GeenStijl doet ze dat al regelmatig, bij Jalta zal zich daar continu mee bezig houden.
Annabel zal zich vooral bezighouden met thema's als "immigratie en islamisering waarvan de politiek en de gevestigde media echt heel graag van willen blijven wegkijken en ik blijf dat opschrijven." Ze gaat verder: '... Juist omdat dat kennelijk niet mag, of omdat het taboe is, of mensen vinden het kwetsend; ik haal daar dingen in boven water en die publiceer ik, en daar worden mensen nerveus van. En dat is precies wat we gaan doen, ook met Jalta."
"Wij denken - de makers van Jalta denken - dat wat wij willen zeggen er nog niet genoeg is; het is allemaal nog steeds te politiekcorrect, het zijn te belangrijke onderwerpen die nog geen aandacht krijgen, en we werken ook vanuit een duidelijk idee." Wat dat idee is werd eerder al uitgelegd in een trailer van Jalta: deze kunt u hier kijken.
"Ik heb mijn netwerk, ik ken mijn mensen, ik werk al jaren in dat dossier, en dat soort verhalen [red.: bijvoorbeeld over de twee gearresteerde polderjihadisten waarvan zij de namen heeft gepubliceerd] brengen voor Jalta.nl
Vervolgens legt ze uit waar de uitdaging voor haar uit bestaat: bij GeenStijl moeten de redacteuren drie a vier stukken per dag schrijven, waardoor ze de tijd eenvoudig niet hebben om echt diep op de materie in te gaan. Bij Jalta kan dat wél. "Om een keer een week aan een stuk te kunnen werken en ook met de juiste insteek of achtergrond, en het juiste nest wat we nu zelf gaan maken, dat is een reden voor mij geweest" om het werk bij GeenStijl "op te zeggen." Voor de rest benadrukt ze dat haar stijl - vaart, humor, recht voor je raap - hetzelfde blijft.
Hoe meer ik over Jalta lees, hoe fantastischer ik dit project vind. Er is inderdaad grote behoefte aan een dergelijk rechts online magazine, waar het niet alleen maar van de hak op de tak springend is, en waar men niet alleen maar op het nieuws reageert, maar waar men de mogelijkheden en de tijd heeft om nieuws te maken.
Bent u nog geen lid van Jalta? Neem hier dan een abonnement. Het kost u maar zeven euro per maand maar dan steunt u wel een schitterend project dat de hele mediawereld op zijn kop kan zetten.
Hier de hele video:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten