Anne Fleur Dekker raakt uit de gratie: is niet meer welkom bij Comité 21 Maart na jodenvriendelijke uitspraak

Geen categoriefeb 15 2018, 20:00
Hoe cru kan het leven zijn: komt ze eindelijk eens met een terechte opmerking, wordt ze meteen uitgekotst door links.
Het gaat niet bepaald lekker in het activistische leven van Anne Fleur Dekker. Liet ze zich de afgelopen maanden al een stuk minder in felle bewoordingen uit vóór links en vooral tegen rechts, nu keren haar voormalige bondgenoten zich opeens tegen haar. Niemand minder dan het Comité 21 Maart heeft haar verbannen na een uitspraak die volgens hen niet door de beugel kon.
We hebben het over het comité dat zich zogenaamd richt tegen racisme en discriminatie. Omdat het kennelijk vindt dat Nederland ontzettend racistisch is, wordt er op 18 maart een demonstratie gehouden in Amsterdam waar nogal wat linkse clubs - waaronder GroenLinks, de Internationale Socialisten en het extreemlinkse relgroepje AFA - op af zullen komen. Daar zullen ze zich met name gaan richten tegen Forum voor Democratie, dat zeer waarschijnlijk drie dagen later bij de verkiezingen zetels in de Amsterdamse raad zal veroveren. En dat mag niet, want rechts en dus racistisch.
Ook Anne Fleur Dekker was uitgenodigd bij dit linkse openluchtfeestje, maar dat is verleden tijd: ze is uit de gratie geraakt.
Het probleem: ze heeft mede-linksmenschen antisemitisch genoemd. Zelfs voor haar begrippen liep een discussie op haar Facebookpagina wel erg uit de hand:

Enkele ‘activisten van kleur’ wezen erop dat in ‘mainstream Nederland’ meer ‘empathie’ voor Joden zou bestaan dan voor zwarten en andere minderheden. ‘Europa lijdt massaal aan het holocaustsyndroom’, schreef Khalid El Bouayadi. ‘Zodra je een vergelijking maakt naar die vreselijke gebeurtenis beginnen ze te stotteren en ontploffen ze zowat’.

Anne Fleur waagde het daarop om de volgende uitspraak te doen:

"Voor zover ik weet zijn jullie geen Joden, dus doe alsjeblieft de persoonlijke ervaringen van Joden niet af"

En ach, ze zou willen dat ze dat niet had gedaan. Antisemitisme is namelijk geen 'echte discriminatie' in die kringen, en beschuldigingen in die richting zijn dus taboe. De Internationale Socialisten lieten meteen per WhatsApp weten dat ze wat hen betreft niet meer welkom is bij het comité, en dat sentiment breidde zich razendsnel uit:

,Er is mij inderdaad geheel onverwachts medegedeeld dat ik niet langer welkom ben bij Comité 21,” reageert Dekker. ,,Het bleek helaas niet mogelijk om hierover in gesprek te gaan. Ik had dit nooit verwacht en vind het erg jammer.”

Dus tsja, lekker dan. Laat ik voorop stellen dat Dekker hier absoluut het juiste heeft gedaan: dit soort antisemitische complotten moeten gewoon keihard bestreden worden. Dat ze daarvoor zo hard wordt aangevallen door de mensen die haar normaal gesproken zo vriendelijk behandelen, geeft wel aan met wat voor types we hier te maken hebben. Het is dan ook te hopen dat AFD hier een les uit trekt, en haar vrienden in het vervolg wat zorgvuldiger uitkiest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten