'Antifascisten' willen Zwarte Piet tot moes slaan

'Antifascisten' willen Zwarte Piet tot moes slaan

Het tegenkamp wordt met de dag agressiever.

Vandaag moet een leuke dag worden voor alle Nederlandse kinderen, want Sinterklaas komt weer aan in het land. Om 12:00 uur stapt hij aan wal in Gouda. Hier hebben de kinderen al die weken, waarschijnlijk zelfs maanden naar uitgekeken. Zij willen Sinterklaas weer zien, en Zwarte Piet, en ze willen hun schoentje zetten met een wortel erin en een verlanglijstje maken voor pakjesavond.

Helaas probeert de publieke omroep er een politiek-correcte Sinterklaasintocht van te maken, en Gouda doet er vrolijk aan mee met acht 'stroopwafel-' en 'kaaspieten'. Maar het kan nog gekker dan de politieke correctheid van de media en de beleidsmakers.

Het anti-Zwarte Piet-sentiment vind je namelijk niet alleen terug in de media, in sommige gemeenten, en bij de Quinsy Gario-types, maar ook bij de 'antifascisten' die vandaag per se het kinderfeest willen verstoren:

Enkele organisaties die tegen Zwarte Piet willen demonstreren hebben laten weten zich niets aan te trekken van het verbod om op de Goudse markt te demonstreren. Zij willen ondanks de aangewezen protestlocatie buiten de centrumring toch de binnenstad in. "We laten ons hier niet door weerhouden. Nederland is toch een democratie waar vrijheid van meningsuiting geldt?", zegt een actievoerder tegen de NOS.

Het tegenkamp radicaliseert in rap tempo. De actiegroep van de 'antifascisten' draagt de agressieve naam Kick Out Zwarte Piet. Met de zeer agressieve advertentie hierboven kondigen zij aan iedere Zwarte Piet die zij zien tot moes te slaan als ze daartoe de kans krijgen. Via Facebook hebben zich 383 mensen aangemeld voor de knokploegen van de speciale actiegroep.

Eerder zeiden de ''antifascisten' over de aangekondigde demonstratie, die dus alleen mag doorgaan buiten het gebied van de Sinterklaasintocht:

"Koloniale denkbeelden horen niet thuis in een moderne en beschaafde samenleving. Raciale en stereotyperende afbeeldingen horen niet in onze winkels of op onze scholen."

Waarom snappen de Zwarte Piet-haters niet dat het hier gaat om de kinderen, en dus niet om wat de volwassenen vinden van Zwarte Piet? Kinderen zien geen racistisch stereotype in Zwarte Piet. Dat komt omdat de knecht van Sinterklaas geen racistisch stereotype is. Zwarte Piet is een olijke kindervriend die cadeautjes komt brengen aan iedereen die zich het afgelopen jaar netjes heeft gedragen. De rest krijgt de roe.

Ik heb een idee. Beste Sinterklaas, kunnen jullie die 'antifascisten' niet in de zak stoppen en mee terug nemen naar Spanje? Als iemand zich niet heeft weten te gedragen dit jaar, dan zijn zij het wel. Oh, en neem de rest van de politiek-correcte meute die Zwarte Piet wil afschaffen ook maar mee.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties