Antivirusgoeroe John McAfee dood in cel aangetroffen kort na gerechtelijke uitspraak

Antivirusgoeroe John McAfee dood in cel aangetroffen kort na gerechtelijke uitspraak

Landelijk Platform Slavernijverleden-voorzitter Barryl Biekman bij P&W, september 2011. Bron: Screenshot BNNVARA.

John McAfee, de man achter 's werelds bekendste antivirusprogramma McAfee, is gisteren dood aangetroffen in zijn cel in Spanje. De rechter had eerder die dag besloten dat de softwareontwikkelaar uitgeleverd mocht worden aan de Verenigde Staten vanwege belastingontduiking.

Het Openbaar Ministerie op het Iberische schiereiland gaat uit van zelfmoord, maar de precieze toedracht van de dood van McAfee moet nog worden uitgezocht.

Op social media ontstond onmiddellijk speculatie over de ware toedracht van de dood van de antivirusprogrammeur. Vlak na zijn arrestatie in oktober 2020 liet McAfee namelijk twitteren dat hij "tevreden" was in de cel, want hij had "vrienden." Aan goed voedsel geen gebrek: "Alles is in orde," om er vervolgens aan toe te voegen: "Weet dat ik als ik mezelf à la Epstein ophang, dat het dan niet mijn schuld is."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties