Architecten zetten Nederland weer eens voor gek

Geen categoriedec 10 2011, 18:59
He, laten we twee hele hoge torens bouwen die verrekt veel op het WTC lijken toen er twee vliegtuigen invlogen!
Wat een fan-tas-tisch idee, zullen de andere architecten hebben gezegd. Prima, doen we!
En dus krijg je dit soort idiote beelden (zie afbeelding bovenaan dit artikel en hieronder).

Dat het ontwerp van The Cloud de aanslagen op de Twin Towers in New York in herinnering roept, maakt de Koreanen volgens de Rotterdammers niets uit. 'Ik moet toegeven dat wij ook even aan 11 september 2001 dachten', zegt Jan Knikker van MVRDV in het AD. Maar het is niet de bedoeling een associatie met de aanslagen neer te zetten.'

Knikker en kornuiten hebben in de gaten dat Amerikanen het wat minder plezant vinden dat de torens verdacht veel op het WTC lijken toen die omlaag werden gebracht door Islamitische extremisten, en dus zeggen ze tegen Amerikaanse journalisten dat ze de overeenkomsten vantevoren echt niet hadden gezien. Jammer genoeg voor de heren architecten hebben Amerikaanse journalisten natuurlijk Nederlandse contacten, die best even Nederlandse krantenartikelen willen vertalen. 
En daar komt nog eens het volgende bij, aldus Jay Rosenthal, van The Weekly Standard:

Moreover, given the context, the MVRDV architects could hardly have not thought of the 9/11 attacks. The residential towers, after all, are supposed to be built at the entrance to the so-called Yongsan Dream Hub: a complex of business towers that has been designed by none other than Daniel Libeskind, the designer of the original “master plan” for the reconstruction of Ground Zero. Indeed, as the below image from Studio Daniel Libeskind makes clear, Libeskind’s Yongsan Dreamhub “master plan” closely resembles his original “master plan” for lower Manhattan.

Het aparte is dat dit gebouw neergezet wordt in Zuid-Korea, maar daar heeft op dit moment niemand het meer over. Nee, het gaat allemaal over de Nederlanders die met dit idiote ontwerp zijn gekomen.
Natuurlijk is het een grof schandaal. Je moet wel buitengewoon ongevoelig zijn voor het leed van anderen als je dergelijke torens kunt ontwerpen en dan ook nog eens net doen alsof je neus bloedt op het moment dat men erover klaagt.
Dames en heren architecten, ik stel voor dat u uw excuses aanbiedt. Lijkt me wel gepast, vindt u niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten