Arme basisschool-kinderen gebruiken tweedehands schoolspullen. Dan komt deze advocaat in actie

Geen categoriesep 18 2015, 20:00
Het belangrijkste voor kinderen? Liefde. Het op één na belangrijkste voor ze? Onderwijs.
Detroit Michigan is al lang niet meer wat het eens was: een bijzonder welvarende stad, waar het vrijwel iedereen voor de wind ging. Tegenwoordig is dat niet meer zo; de stad wordt geplaagd door leegstand én armoede.
Veel basisschool-kinderen gaan weliswaar naar school, maar kunnen geen nieuwe schoolspullen betalen. Denk daarbij aan pennen, markeerstiften en zelfs schriften. Vaak gebruiken ze pennen en schriften die eerst door een ander gebruikt zijn. Het moge duidelijk zijn dat dit niet goed is voor ze; het is lastig werken en dus lastig leren.
Maar ja, ze moeten toch iets. Ze voelen zich er weliswaar inferieur door - er zijn immers kinderen die wel nieuwe spullen hebben, maar zij niet - maar er zit niets anders op voor ze.
Een lokale advocaat vond dat niet meer kunnen en besloot er iets aan te doen.
The Mike Morse Law Firm decided to invest nearly half a million dollars to buy 23,000 backpacks filled with school supplies like markers, erasers, folders, pencils, notebooks, and other educational goodies for each student in grades K through 5.
Needless to say, the gifts, which cost $20 apiece, brought excited back-to-school smiles to children’s faces in 65Detroit schools.
Kortom, Mike Morse en diens advocatenkantoor staken maar liefst een half miljoen dollar in een project om 23.000 rugzakken te kopen voor kinderen, met daarin allerlei schoolspullen. Op de foto boven dit artikel zie je hoe ongelooflijk blij de kinderen zijn met dit cadeau.
De advocaat legt uit:
"Ik denk dat het de kinderen leert dat er mensen zijn in de gemeenschap die om hen geven; mensen die willen dat ze succesvol zijn, dat ze iets van hun leven maken."
Filmmaker Sean O’Grady maakte een schitterende documentaire over het project van advocaat Morse. Hij sprak met kinderen en ouders die de rugzakken in ontvangst hadden genomen. Eén zo'n gezin was onlangs naar de stad verhuisd en had werkelijk niets te makken. Ze hadden geen geld om wat voor schoolspullen dan ook te kopen voor hun 5-jarige tweeling.
"Door de donatie hebben ze nu alle spullen die ze nodig hadden om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Het hele gezin van vijf personen was ontzettend dankbaar, wat heel mooi was om te zien. Voor ze naar Detroit kwamen hadden ze alleen maar slechte verhalen gehoord over de stad, maar nu begrijpen ze dat er overal goede mensen wonen. Inclusief in Detroit."
Het advocatenkantoor is nu bezig om geld in te zamelen voor volgend jaar, zodat ze dan hetzelfde kunnen doen - en misschien op een nóg grotere schaal. Mensen die dat willen kunnen hier geld doneren.
Hieronder een video, gemaakt door O'Grady, over dit fantastische project:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/The-Mike-Morse-Law-Firm-Backpack-Giveaway-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten