Artsen zonder Grenzen gaat weer mensen smokkelen op zee

Geen categoriejul 21 2019, 17:00
Artsen zonder Grenzen, een organisatie die nog wat geld, tijd en middelen overheeft voor mensensmokkel, stuurt een schip de Middellandse Zee op. Bij de kust van Noord-Libië gaat men vluchtelingen 'helpen'. Dat meldt Trouw.
"Er zijn dit jaar al 426 vluchtelingen verdronken die probeerden naar West-Europa te komen," zo begint het artikel. Dat zijn er al een heel stuk minder dan voorgaande jaren, maar Smokkelaars zonder Grenzen draait de feiten gewoon om. "Doden zijn namelijk te voorkomen," zeggen zij. Het komt daarbij niet in ze op dat een schip voor de kust parkeren, waardoor asielzoekers weer een signaal krijgen dat er een kans is dat ze West-Europa binnen kunnen komen, er juist voor zorgt dat er weer meer pogingen zullen worden gedaan om de oversteek te wagen.
Wat er dus straks gaat gebeuren is dat het schip, eenmaal volgeladen met asielzoekers, (natuurlijk) naar Italië vaart, terwijl honderden andere asielzoekers met goeie moed óók een poging gaan wagen. Het effect is dan dat er weer allerlei gammele bootjes zullen worden opgeslokt door de zee of dat lui wéér hun eigen bootjes gaan saboteren en te laat doorhebben dat er niemand is om ze te redden.
Voor de asielzoekers die wél gered worden staat er een boze Italiaanse menigte op ze te wachten. De steun voor Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini neemt nog verder toe en dan is het slechts een kwestie van tijd voor de maatregelen steeds radicaler gaan worden. Als dan de pleuris uitbreekt is het wel een hele geruststelling dat Artsen zonder Grenzen in ieder geval in de buurt is om hulp te bieden. Stel clowns.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten