Arubanen lachen zich kapot om Zwarte Piet-debat

Arubanen lachen zich kapot om Zwarte Piet-debat

Op Aruba weten ze wel hoe je moet reageren als men over Zwarte Piet klaagt: hem gewoon nog wat zwarter maken.

De Telegraaf komt vandaag met een bijzonder interessant verhaal over het Sinterklaasfeest op Aruba. U weet wel, die oude kolonie van ons waar veel slaven naartoe werden gebracht.

Hoewel zij het slachtoffer van de geschiedenis heten te zijn en zich volgens links continu onheus en racistisch bejegen dienen te voelen blijken Arubanen daar zelf net een beetje anders over te denken:

,,Wij schminken Zwarte Piet zelfs bewust een stuk zwarter en Sinterklaas wordt overdreven wit gemaakt”, vertelt Madeleine Bikker (26). Zij is moeder van een zoontje van één jaar en conciërge bij een reisorganisatie. „Ik heb de discussie nooit begrepen. Het moet gewoon leuk blijven voor de kinderen. Ik vind het maar niks dat in Nederland de Pieten worden aangepast en snap ook niet dat ze het doen. Het hele Sinterklaasfeest heeft toch niets met racisme te maken. En het is ook niet bedoeld als verwijzing naar slavernij.”

Wat? Het is géén verwijzing naar slavernij en jullie schilderen Zwarte Pieten éxtra zwart (en Sinterklaas extra wit) om het zo nog leuker te maken? Wat is dat voor gekkigheid? Beseffen jullie dan niet dat jullie je zwaar beledigd dienen te voelen volgens opperzeurpiet Quinsy Gario? Het is allemaal heel érg! Wat zijn jullie zielig! Herstelbetalingen en wel meteen! Oh, en we eisen ook meteen wat kleurpieten. Weten jullie dan niet wat goed voor jullie is?

Alle grappenmakerij terzijde: dit is dus precies hoe het Nederlandse volk en onze zelfverklaarde elite had moeten reageren op het boe- en racismegeroep. In plaats van regenboogpieten, Kaaspieten, en Stroopwafelpieten in te voeren hadden we Zwarte Piet zo mogelijk nóg zwarter moeten maken en hem als een held moeten onthalen in ons land.

Helaas hebben wij voor een heel andere strategie gekozen: zoals altijd doen wij maar snel een stapje terug en geven we huilebalken hun zin. Het is dieptriest en frustrerend tot op het bot, maar jammer genoeg zit het Nederlandse volk zo in elkaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties