Assange is inderdaad een crimineel

Geen categoriedec 03 2010, 10:15
Julian Assange is een wereldverbeteraar. Hij denkt dat iedere realiteit die niet spiegelt aan zijn idealen, verdorven is en verbeterd moet worden. Tegen elke prijs natuurlijk. Nu er een internationaal arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd, dreigt hij met een informatiebom waarbij in één klap alle documenten die hij nog achter de hand heeft, het web op worden geslingerd. Nog even en Assange is een oorlogsmisdadiger.
Als Assange wordt opgepakt, worden een kleine 250 duizend onredigeerde en ongecensureerde documenten vrijgegeven. Dus omdat meneer Assange het in zijn hoofd haalde geheime informatie de wereld rond te zenden, is nu iedere spion, informant en zelfs diplomaat vogelvrij. Want Assange wil natuurlijk geen rekenschap van zijn daden geven, liever brengt hij het leven van (tien)duizenden mensen in gevaar.
Het illustreert wederom wat voor wereldbeeld de Wikileaks-voorman erop nahoudt. Alles moet wijken voor zijn ideeën over de werkelijkheid. Diplomatie is 'het raderwerk van de internationale politiek', zand tussen de wielen strooien is vriendschappelijke internationale betrekkingen in gevaar brengen. Met alle gevolgen van dien.
Diplomaten houden niet van Farizeïsche wereldverbeteraars als Assange, die met veel bombarie informatie verspreiden, als stonden ze luid op iedere straathoek te bidden. Diplomatie gebeurt in stilte; egoprojecten onder het mom van transparantie passen daar niet bij. Volledige transparantie is een vorm van barbarij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten