Australië verhoogt dreigingsniveau terrorisme

Geen categoriesep 12 2014, 9:42
ISIS.
Vanwege de acties die Australië onderneemt tegen ISIS houdt de regering daar ernstig rekening met terroristische aanslagen:

Australië heeft het dreigingsniveau voor een terreuraanslag verhoogd van 'gemiddeld' naar 'hoog'. Dat is het op een na hoogste niveau op een schaal van vier. Dat meldt premier Tony Abbott vrijdag op een persconferentie in Melbourne. "Gisteravond verhoogde de directeur generaal van de veiligheidsdiensten het dreigingsniveau", zei Abbott.

"Vandaag verhoogt de regering ook het niveau van alertheid bij de bevolking," aldus de premier. "Dit betekent niet dat er een direct gevaar is voor een terroristische aanslag, maar onze inlichtingendiensten weten van mensen die daartoe in staat zijn en dergelijke bedoelingen hebben." Het is niet gek dat Abbott zich hier zorgen over maakt; steeds meer Australische moslims sluiten zich aan bij allerlei radicale organisaties. Eén van hen pleegde onlangs een zelfmoordaanslag in Bagdad. Twee andere Australiërs poseerden vol trots op sociale media met de afgehakte hoofden van Syrische soldaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten