Autocraat Erdogan verklaart Soma-nabestaanden de oorlog

Geen categoriemei 17 2014, 18:59
Rouwen is niet toegestaan.
De autocraat Erdogan - of beter gezegd: waarschijnlijk is hij gewoon een islamofascist - heeft zich de afgelopen dagen weer eens als een ware wannabe-dictator gedragen. Dit keer niet omdat hij verkiezingen wil winnen (hoewel, de presidentsverkiezingen komen er wél aan), maar omdat nabestaanden van de mijnramp in Soma, overlevers, vrienden en sympathisanten kritiek durven te hebben op het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitbating van de mijnen en op de overheid.
U weet: dat mag niet meer in Turkije. Mensen die de staat (en Erdogan vindt zichzelf de staat) 'beledigen' zijn namelijk verraders. En die moet je aanpakken.
Het gevolg? Toen bovengenoemde groepen begonnen te demonstreren nabij de mijnen werden ze op vriendelijke wijze onthaald door de politie. Nou ja... vriendelijk... In plaats van thee en koekjes kregen ze waterkanonnen en traangas voor de kiezen. Moeten ze maar niet publiekelijk rouwen om hun verloren familieleden en vrienden, en antwoorden eisen van de overheid.
En als er dan mensen zijn die 'boe' durven te roepen als de grote man zelf even langskomt kunnen ze gewoon een klap krijgen. Nee, dat is geen grap:

Then video taken on the same day in Soma showed Erdogan telling a man "don't be nasty," according to the footage aired Friday by Turkish broadcaster DHA. The remarks initially reported and translated by DHA were confirmed by a CNN native Turkish speaker. "What happened, happened. It is from God... If you boo the country's prime minister, you get slapped," Erdogan is heard saying.

Dat is natuurlijk niet best, maar wat dit verhaal zo mogelijk nog erger maakt is dat hij de daad vervolgens bij het woord voegde. Hij gaf een boe-roepende mijnwerker zowaar een klap, waarna die onmiddellijk tegen de grond werd gewerkt door Erdogans bodyguards.
Andere AKP-toppers doen hun held dapper na. Zo werd een hoge adviseur van de premier onlangs betrapt toen hij een Soma-demonstrant een schop gaf toen die al op de grond lag:
Oh ja, en voor ik het vergeet: op Twitter wordt ook meteen even bericht dat demonstranten worden gearresteerd door de politie, dat advocaten die hen te hulp willen schieten ook worden ingerekend, en dat zelfs journalisten overal buiten worden gehouden. Het regime probeert Soma dus compleet te isoleren van de rest van het land. Het doel is duidelijk om ze te doen geloven dat ze alleen staan en geen rechten hebben.
En de EU? Ach. Die staat er weer eens stilletjes naar te kijken. De enigen die dit probleem aanroeren in Nederland zijn de ChristenUnie en het CDA. De rest heeft er de moed niet voor om op te treden tegen de man die de democratie dan eindelijk écht heeft afgeschaft in Turkije. Wat een nachtmerrie voor Turken, en wat een lafheid van onze 'leiders.'
Voor meer informatie volg mij op Twitter, of anders deze Twitter-lijst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten