Autocraat Erdogan waarschuwt Constitutioneel Hof nadat het de rechten van journalisten beschermde

Geen categoriemrt 11 2016, 21:00
Recep Tayyip Erdogan is werkelijk de Turkse versie van Vladimir Poetin.
Natuurlijk zal dat de EU niet inspireren om zich tegen hem uit te spreken, maar goed. We wisten al langer dat Brussel nergens goed voor is.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de uitspraak van het Consitutionele Hof die leidde tot de vrijlating van twee journalisten een stap tegen Turkije genoemd.

''Ik hoop dat het Constitutionele Hof niet nogmaals iets doet dat haar bestaansrecht ter discussie zal stellen,’’ aldus Erdogan in een toespraak vrijdag in de zuidwestelijke stad Burdur.

Het moge duidelijk zijn dat Erdogan het Hof direct bedreigt als hij zegt dat dit het bestaansrecht van het Hof ter discussie stelt. Feitelijk zegt hij: doe wat ik wil of ik pak jullie aan. Nou zijn er nóg geen concentratiekampen in Turkije, maar Erdogan zorgt er al wel jarenlang voor dat zijn critici hun baan verliezen en zelfs vervolgd worden. De rechters van het Constitutionele Hof weten dus dat het menens is en dat ze dit niet zomaar even kunnen negeren.
De vraag is nu vooral of Turkije's rechters de moed hebben om Erdogan te weerstaan, of dat ze doen wat verreweg de meeste Turken in belangrijke posities hebben gedaan: toch maar toegeven om hun macht en invloed niet te verliezen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten