Autodieven worden steeds geweldadiger

Autodieven worden steeds geweldadiger

Om de sleutel te bemachtigen.

Autodieven gebruiken steeds vaker geweld. De reden? Als ze de eigenaar van de auto zijn sleutels afhandig maken kunnen ze de beveiliging van de wagen omzeilen.

Steeds vaker krijgen autobezitters te maken met car of homejacking. Anders dan bij een autodiefstal na inbraak in de woning, wordt de bewoner bij homejacking altijd fysiek bij het delict betrokken door de directe confrontatie met de autodief. Deze gewelddadige werkwijzen (modus operandi) bij autodiefstal worden volgens de onderzoekers mogelijk in de hand gewerkt door het feit dat de auto’s steeds beter beveiligd worden, waardoor autodieven zich direct op de eigenaar richten.

De oplossing bestaat er natuurlijk voor een deel uit hogere en hardere straffen. Autodiefstal + geweld = 10 jaar zitten. Punt.

Daarnaast moeten burgers in staat gesteld worden om zichzelf en hun bezittingen te verdedigen, indien nodig met geweld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties