Bachmann stapt uit de race

Geen categoriejan 04 2012, 15:00
Iowa maakt meer kapot dan je lief is.
Zoals ik al eerder berichtte hier op DDS is Iowa niet in staat om een kandidaat de eindoverwinning te bezorgen. Toch is de Hawkeye State wel van belang in zoverre dat deze iemands kansen kan vernietigen.
Iowa can't make a campaign, but it can certainly break one.
Gisteravond kondigde Rick Perry al aan dat hij zich zal beraden op zijn toekomst. Dat betekent dat hij ermee ophoudt. Vandaag, zonet zelfs, wordt bekend dat ook Michelle Bachmann vandaag een persconferentie geeft. Ook dit houdt in dat zij het bijltje er waarschijnlijk bij neergooit.
Zo blijven er eigenlijk maar twee serieuze kandidaten over: Mitt Romney en Newt Gingrich. Romney is wat mij betreft de favoriet, zijn pad naar de nominatie is duidelijk, bekend, en haalbaar. Gingrich moet wat geluk hebben en, belangrijker nog, zal moeten leren om op een goede, degelijke manier leiding te geven. Zijn organisatie in Iowa was bijzonder amateuristisch. Als hij op die voet doorgaat is het echt Romney die met de eindoverwinning aan de haal gaat.
Aan de andere kant: mocht Gingrich orde op zaken stellen dan krijgen we mogelijk een leuke horse race. En ja, daar zijn we allemaal blij mee, zeker leden van de oude en nieuwe media. Een tweestrijd is immers spannend en zorgt voor meer pageviews. Als het beperkt blijft tot een eenmanskunstje is het allemaal wel saai.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten