Bandidos wilde door aanval op rivaal bendeoorlog ontketenen

Bandidos wilde door aanval op rivaal bendeoorlog ontketenen

In mei vielen leden van motorclub Bandidos rivalen van Red Devils aan. Het doel? Het ontketenen van een grote bendeoorlog.

De Red Devils zijn gelieerd aan de Hells Angels. Die motorclub bestaat bekend om diens banden met de onderwereld; volgens sommige experts en commentatoren is het zélf een criminele organisatie.

Hoewel weinig mensen daarom medelijden zullen hebben met de Red Devils of de Hells Angels zijn de Bandidos weinig beter. Sterker nog, zij worden tegenwoordig gezien als nog agressiever en gewelddadiger dan hun motorrivalen. Blijkbaar wilden ze in mei voor een grote bendeoorlog zorgen waarbij ze hoopten hun rivalen definitief uit de weg te ruimen.

Als de Red Devils terug zouden slaan wilden de Bandidos 'broeders' uit Denemarken en Duitsland halen die de Nederlandse club zouden moeten versterken.

Dat bericht 1Limburg. De zender baseert zich daarbij op documenten van de politie die verschillende Bandido-leden afluisterde.

Sommige Bandidos werden ten tijde van de confrontatie bij het Sittardse bikercafé Dug Out, op 7 mei, al volop door de politie getapt en met volg- en afluisterapparatuur in hun auto’s in de gaten gehouden. Dat gebeurde vanwege een lopend onderzoek naar hun vermeend criminele praktijken. Ze refereerden meermaals aan het uitbreken van een bikeroorlog en aan het bewapenen van zichzelf. Ook voerden ze onderling gesprekken over het invliegen van brothers uit Duitsland of Denemarken.

De spanningen tussen de motorclubs namen al vanaf januari toe. Blijkbaar vonden er meerdere incidenten plaats waardoor de Bandidos actief op zoek gingen naar leden van de Hells Angels om hen lastig te vallen. Tot 7 mei liepen de confrontaties altijd met een sisser af. Toen niet meer: er werd geschoten bij een club van de Red Devils, en de schutters vluchtten nadien weg. Opmerkelijk genoeg gingen de Bandidos meteen na de aanval op café Dug Out naar een lokale club van de Hells Angels. Daar wilden ze blijkbaar ook flink wat schade aanrichten, maar er was één probleem: de Hells Angels waren er niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties