Bange SGP trekt filmpje over echtscheiding in na woedende reactie politiekcorrecte meute

Bange SGP trekt filmpje over echtscheiding in na woedende reactie politiekcorrecte meute

Gewoon je rug rechthouden, mannenbroeders.

De SGP in het Friese Dantumadiel heeft een video verwijderd die de partij zaterdag juist geplaatst had op het eigen Facebook-kanaal. De reden? Het filmpje zorgde voor nogal wat onrust onder politiekcorrecte jankballen.

In het filmpje sprak lokale lijsttrekker Tom Bakker namelijk over de nadelige gevolgen van echtscheidingen. Zo zei hij onder meer dat er "altijd wat aan de hand is met" kinderen uit dat soort gezinnen. ",Vreselijk al die echtscheidingen, wat een ellende komt daar allemaal uit voort. Psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen, om dan nog maar te zwijgen van opvoedingsproblemen. Kinderen uit gebroken gezinnen is bijna altijd wat mee aan de hand," aldus de christenconservatief.

Maar: in Nederland mag je dat helemaal niet hardop zeggen, want stel je voor dat een gescheiden man of vrouw (of hun kind) zich "beledigd voelt." Dat moet ten koste van alles voorkomen worden, en dus mogen feiten over scheidingen niet meer hardop besproken worden.

Want ja, verschillende onderzoeken maken duidelijk dat echtscheidingen inderdaad een grote, negatieve impact hebben op kinderen (en op de andere leden van het gezin). En ook wat de andere effecten betreft -- op de ex-partners -- valt er weinig af te dingen op Bakkers uitspraken. Scheidingen produceren echt alleen maar verliezers. Alleen in relatief extreme gevallen, wijst onderzoek uit, waarin de partners echt op geen enkele manier het huwelijk op een waardige manier voort kunnen zetten is een echtscheiding positiever dan bij elkaar blijven. Punt. Daar valt verder weinig tegen in te brengen (zie de link eerder in deze paragraaf).

Het is prima dat iemand dat hardop zegt.

De enige 'maar'? Je kunt je afvragen of het aan een politicus is om dit onderwerp aan te snijden. Dat een pastoor dat doet of een columnist, soit. Maar een politicus die zich met het privéleven van kiezers bemoeit betreedt automatisch een grijs gebied.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties