Bange SGP trekt filmpje over echtscheiding in na woedende reactie politiekcorrecte meute

Geen categoriemrt 19 2018, 10:00
Gewoon je rug rechthouden, mannenbroeders.
De SGP in het Friese Dantumadiel heeft een video verwijderd die de partij zaterdag juist geplaatst had op het eigen Facebook-kanaal. De reden? Het filmpje zorgde voor nogal wat onrust onder politiekcorrecte jankballen.
In het filmpje sprak lokale lijsttrekker Tom Bakker namelijk over de nadelige gevolgen van echtscheidingen. Zo zei hij onder meer dat er "altijd wat aan de hand is met" kinderen uit dat soort gezinnen. ",Vreselijk al die echtscheidingen, wat een ellende komt daar allemaal uit voort. Psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen, om dan nog maar te zwijgen van opvoedingsproblemen. Kinderen uit gebroken gezinnen is bijna altijd wat mee aan de hand," aldus de christenconservatief.
Maar: in Nederland mag je dat helemaal niet hardop zeggen, want stel je voor dat een gescheiden man of vrouw (of hun kind) zich "beledigd voelt." Dat moet ten koste van alles voorkomen worden, en dus mogen feiten over scheidingen niet meer hardop besproken worden.
Want ja, verschillende onderzoeken maken duidelijk dat echtscheidingen inderdaad een grote, negatieve impact hebben op kinderen (en op de andere leden van het gezin). En ook wat de andere effecten betreft -- op de ex-partners -- valt er weinig af te dingen op Bakkers uitspraken. Scheidingen produceren echt alleen maar verliezers. Alleen in relatief extreme gevallen, wijst onderzoek uit, waarin de partners echt op geen enkele manier het huwelijk op een waardige manier voort kunnen zetten is een echtscheiding positiever dan bij elkaar blijven. Punt. Daar valt verder weinig tegen in te brengen (zie de link eerder in deze paragraaf).
Het is prima dat iemand dat hardop zegt.
De enige 'maar'? Je kunt je afvragen of het aan een politicus is om dit onderwerp aan te snijden. Dat een pastoor dat doet of een columnist, soit. Maar een politicus die zich met het privéleven van kiezers bemoeit betreedt automatisch een grijs gebied.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten