Barbaars antisemitisme in Parijs: moslims mishandelen joodse broers en zagen hun vinger af

Barbaars antisemitisme in Parijs: moslims mishandelen joodse broers en zagen hun vinger af

De zoveelste walgelijke uiting van jodenhaat houdt de joodse gemeenschap in Frankrijk in haar greep.

Ooit was Frankrijk, het land dat zo graag beweert iedereen vrijheid te bieden, een land waar joden relatief veilig konden leven. Het is nog steeds een land met een aardig grote joodse gemeenschap - vergeleken met andere Europese landen dan - maar steeds meer van hen overwegen serieus om toch maar naar Israël te verhuizen: zelfs mensen die al hun hele leven in Frankrijk wonen en nooit van vertrekken wilden horen, komen tot de pijnlijke conclusie dat ze bijna niet anders meer kunnen.

De reden daarvoor spreekt helaas voor zich: een alsmaar groeiend antisemitisme dat zich bijna nergens zo ernstig uit als in Frankrijk. Toevallig is dat ook het land dat berucht is om haar enorme en slecht geïntegreerde moslimgemeenschap - maar het zou natuurlijk zwaar islamofobisch zijn om ook maar te suggereren dat er hier een link bestaat.

Hoe dan ook hebben twee joodse broers uit Parijs eigenhandig moeten meemaken hoe ver dit soort haat tegenover joden tegenwoordig gaat. De twee, zoons van een rabbijn in de voorstad Bondy, reden nietsvermoedend met hun keppels over de weg toen ze werden afgesneden door een andere auto. Die auto, bemand door een stel mannen met een uiterlijk dat een zekere geloofsaanhang doet vermoeden, achtervolgde hen. Daarbij werden vredelievende uitspraken als "vuile joden, jullie gaan dood!" geschreeuwd, terwijl de broers steeds verder een wijk in werden gestuurd waar ze liever niet kwamen.

Uiteindelijk stopte, volgens berichten van de Franse organisatie tegen antisemitisme BNCVA, iedereen bij een café waar vervolgens nog meer vrolijke haatbaarden uit kwamen. Wat zich daarna voltrok lijkt regelrecht uit een horrorfilm te komen: de broers werden stevig in elkaar geslagen, en bij één van hen werd zelfs een vinger afgesneden. En als ze zouden bewegen zouden ze vermoord worden. Te misselijkmakend voor woorden.

Het enige lichtpuntje: ze hebben het uiteindelijk kunnen navertellen, maar dat zal een schrale troost zijn voor de mannen. Natuurlijk is er beloofd dat de daders gevonden zullen worden, maar of daar ooit wat van komt is nog maar stevig de vraag. Uiteindelijk zal er wel weer een gebrek aan bewijs zijn: en oh ja, die vinger zal er wel vanzelf afgevallen zijn.

Wanneer houdt dit op? Waarschijnlijk pas als de laatste jood naar Israël is geëmigreerd, ben ik bang.

Lees meer over:
Joden Antisemitisme Parijs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties