Barbaren slopen Kerststal in Gemert en onthoofden daarbij alle beelden

Barbaren slopen Kerststal in Gemert en onthoofden daarbij alle beelden

Enkele "jongens tussen de 20 en de 25 jaar oud" hebben afgelopen nacht een Kerststal in het Brabantse plaatsje Gemert compleet vernield. Bijna alle beelden zijn vernield en onthoofd, en de aanwezige dieren zijn daarvan - aldus de politie - 'ontzettend van geschrokken'.

Kerstmis is inmiddels voorbij, en in de Oost-Brabantse gemeente Gemert dachten enkele vernielzuchtige jongeren vermoedelijk dat het daarom wel een goed idee zou zijn om een kerststal aldaar dan maar zelf te helpen afbreken. In een daad die je wat mij betreft gerust christofobie mag noemen hebben zij daar de poppen van alle heiligen en de engelen gesloopt en de aanwezige dieren daar de stuipen op het lijf gejaagd. De Politie spreekt van een 'onacceptabele' toestand:

"In de nacht van zondag 7 op maandag 8 januari 2018 zijn er diverse zaken van de levende kerststal in Gemert, aan de kerkstraat te Gemert vernield. Zo zijn er verschillende poppen onthoofd! Waarschijnlijk zijn de dieren in de stal hier ontzettend van geschrokken. We vinden dit onacceptabel en willen de daders hiervoor verantwoordelijk voor houden.

Er zijn drie jongens gezien tussen 01.50 uur en 02.00 uur. Leeftijd tussen de 20 en de 25 jaar oud. 1 droeg een witte jas/trui met een opvallend logo aan de voorzijde."

Bovenstaand signalement verscheen ook op Facebook, waarbij ook enkele heftige foto's te zien zijn van compleet gesloopte beelden, met op de grond het hoofd van een herder of Jozef bij een ezel die de kluts ook een beetje kwijtgeraakt is.

Een woordvoerder van de kerk die de kerststal opzette beschreef hoe groot de ravage was die hij vanochtend aantrof. Volgens Peter Oostenbach waren alle hoofden waren van de poppen afgetrokken of -geslagen en op een hoop gegooid. Hij noemt het voorval "in en in triest."

Gelukkig wierp die actie van de Politie z'n vruchten af, waardoor al spoedig de vernielzuchtige beeldenslopers konden worden ingerekend. "Zij zijn aangehouden op last van de officier van justitie en worden momenteel gehoord door de recherche," vertelt de politie. "Iedereen bedankt voor het delen!"

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties