Basisschool-scholieren zetten 'vriendschapsbankje' in elkaar om eenzame kinderen te helpen

Basisschool-scholieren zetten 'vriendschapsbankje' in elkaar om eenzame kinderen te helpen

Wie zegt dat kinderen alleen maar om zichzelf geven? Of dat basisscholen feitelijk jungles zijn waar het recht van de sterkste heerst?

Bijna elk kind voelt zich weleens eenzaam en onbegrepen.

Ben Schneider, een 10-jarig jongetje uit Amerika, laat weten: "Ik was ook een keer eenzaam. Ik ging op een bankje zitten bij de school, en niemand kwam naar me toe."

Dane Fazio, die in groep 6 zit, is het daarmee eens:

"Een paar jongens speelden basketbal tijdens de pauze. Ik liep weg en had niemand om mee te spelen. Het was zo eenzaam."

Ben, Dane en klasgenootje Ethan Bishop besloten daarom om in actie te komen. Ze wilden een manier verzinnen om ervoor te zorgen dat geen enkel kind meer eenzaam hoefde te zijn. Hoe? Door een 'vriendschapsbank' te bouwen en vervolgens neer te zetten op het schoolplein. Als een kind daarop gaat zitten is het een teken voor andere kinderen dat hij of zij graag met iemand wil praten of spelen.

De kleine Ben legt uit:

"Er zijn altijd veel kinderen buiten tijdens de pauze. Ze staan altijd bij elkaar en praten met elkaar. Als iemand eenzaam is kunnen ze dat dus gemakkelijk aangeven waarna andere kinderen met hen kunnen spelen."

De jongens ontwikkelden het idee toen ze vorig jaar betrokken waren bij een project om hun verlegenheid te bestrijden. Hun begeleidster sprak met ze en probeerde oplossingen te bedenken. Vervolgens kwamen de jochies hiermee.

Het bestuur van de school onderzocht het plan, keurde het goed, en besteedde vervolgens 800 euro aan een nieuw bankje. Een week geleden werd de bank om het plein gezet, terwijl de scholieren toekeken en te horen kregen wat het idee erachter was. Ethan:

"Ik ben echt blij dat het bankje er nu staat. En ik hoop dat het de school nog leuker en beter maakt."

Nou Ethan, dat zal ongetwijfeld lukken.

Lees meer over:
kinderen Eenzaamheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties