Baudet-hatende Marianum-docent Ivar Gierveld blijkt een extreemlinkse activist te zijn

Baudet-hatende Marianum-docent Ivar Gierveld blijkt een extreemlinkse activist te zijn

Hij gebruikt zijn functie om haat voor alles wat ook maar enigszins rechts is te verspreiden.

Sietske Bergsma heeft ontzettend goed werk verricht voor TPO door onderzoek te doen naar de handel en wandel van Ivar Gierveld. Dat is de docent van Scholengemeenschap Marianum uit de Achterhoek, die onlangs in het nieuws kwam omdat hij Thierry Baudet er in een opdracht van beschuldigde dat die een Nederland wil waar "een kleine groep witte man" de macht in handen hebben.

In haar stuk schrijft Bergsma:

Gierveld ‘verschool’ zich bij voorbaat achter de antwoorden van de leerlingen, waarin hij zijn behoefte aan gelijk bevestigd zou zien. Hij geeft zijn mening niet gewoon onomwonden, omdat hij het fundament zelf weigert te leggen voor zijn gemankeerde ideeën, dat laat hij kinderen voor hem doen. Hij zegt het zelf op zijn blog (over een bijeenkomst met ouders en leerlingen die een presentatie moesten houden):

“Om een eventuele discussie bij voorbaat te temperen verschool ik me achter Arnon Grunberg en stelde dat de reactie op Geert Wilders’ uitspraak anders zou zijn als hij geen ‘Marokkanen’ maar ‘Joden’ had gezegd. Ik vertelde niet, uit zelfbescherming, dat ik denk dat de lessen van toen uitgewerkt zijn en dat de jaren-30-Duitsers nu in de hele Westerse wereld wonen. Eén ouder knikte bescheiden, één collega ook.”

Kortom, het doet er niet toe dat Gierveld een hekel aan Baudet heeft en zich zorgen maakt (wat ik niet geloof). Het uitwringen van geweten en gezond verstand bij jonge mensen, is wel verontrustend. Het staat haaks op wat onderwijs is: mensen voorbereiden op een volwassen bestaan.

Ongelooflijk genoeg geeft Gierveld volgens Bergsma ook toe dat hij "de autochtone heteroseksuele witte man zonder strafblad en met kinderen kapot [wil] schrijven." Citaat:

"Het wordt tijd om ze met gelijke munt terug te betalen. En ik kan jullie daarbij helpen. Ik weet hoe wij denken, ik heb waarde voor jullie. Ik wil jullie niet verslaan, ik wil erbij horen."

Je verwacht het niet, maar de man die een "extreemlinkse" docent genoemd werd door Thierry Baudet blijkt dus inderdaad... extreemlinks te zijn.

Vrolijke vent he?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer