BBQ-demonstratie van Pegida afgelast door 'bedreigende sfeer': euforie bij de tegendemonstranten

Geen categoriejun 08 2018, 15:00
In Rotterdam zou er een BBQ georganiseerd worden voor de Laleli-moskee in Rotterdam-Charlois. Het was een vorm van protest vanuit de rechtse activistengroep tijdens de ramadan, de periode voor moslims om te vasten. Deze actie riep heel veel negatieve emoties op bij moslims en bewoners van de buurt. De dag verliep dan ook niet rustig en uiteindelijk ging de protestactie helemaal niet door. Pure extase bij de tegendemonstranten.

De opkomst van de twintig Pegida-aanhangers kon rekenen op een tegendemonstratie van uit honderden mensen. ’s Middags verzamelden zich al mensen die opkwamen voor de moskee, en na de annulering van Pegida gaan er op sociale media beelden rond van extatisch scanderende tegendemonstranten. Er zijn ook groepen mensen te zien met Turkse vlaggen, en volgens aanwezigen zijn leuzen te horen als ‘Allahu Akbar’ en ‘Aboutaleb hoerejong’.

Een hele vreedzame sfeer, al heeft de politie aangegeven dat het vooral de keuze van Pegida zelf was om niet door te gaan met de actie, dus dat het uiteindelijk wel door kon gaan. Al met al, laat het voorval wel zien waar we staan in de samenleving. Parallelle samenlevingen binnen een nationale gemeenschap. Rotterdam-Zuid staat niet echt bekend om haar homogene samenstelling en Nederlandse identiteit.
U kunt zelf oordelen naar aanleiding van een filmpje van Powned:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten